Panika među “škaljarcima”: Ko je javio suparničkom klanu gde će Vlaović letovati? Levoruki ubica ne sme da propeva!

28.08.2022

18:45

0

Dok je bežao, osumnjičen polomio svoj mobilni da se ne bi otkrilo ko mu je davao instrukcije za likvidaciju

Panika među “škaljarcima”: Ko je javio suparničkom klanu gde će Vlaović letovati? Levoruki ubica ne sme da propeva!
Duško Tanasković ubica Pag (3) - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN

Ubistvo Novljanina Gorana Vlaovića (37), koji je u četvrtak ujutro likvidiran na hrvatskom ostrvu Pag, izazvalo je paniku u “škaljarskom klanu” kome je pripadao jer se ne zna ko je javio suparnicima, “kavačkom klanu”, gde će on sa devojkom letovati.

Vlavoić je samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru, kroz koju se kretao isključivo sa obezbeđenjem, a na hrvatsko ostrvo stigao je gotovo u tajnosti, što je visokopizionirane pripadnike njegovog klana navelo na sumnju da u svojim redovima imaju krticu.

Zbot toga su, kako se saznaje, sproveli sopstvenu istragu da utvrde ko je javio kad i gde Vlaović ide na odmor, a takođe i da dođu do saznanja do kojih pokušava da dođe i hrvatska policija – ko je naručio i ko je poslao Duška Tanaskovića (28) iz Kragujevca na Pag da ubije Vlaovića.

Prema najnovijim saznanjima hrvatskih medija, Novljanin je sa devojkom, bivšom misicom Draganom Banić, bio u provodu u klubu “Noa”, a kada su četvrtak ujutro, u šest sati, krenuli u hotel, Vlaoviću je na trenutak pogled zastao na mladiću koji je stajao naslonjen na obližnji kiosk. Bilo mu je sumnjivo što je na sebi imao vetrovku, međutim, okrenuo je glavu i nastavio dalje, ali u tom trenutku ubica mu je munjevito prišao s leđa i jednim hicem u vrat ga usmrtio.

Instrukcije su u mobilnom

“Škaljarac” se srušio, a lokva krvi oko njega se širila, zbog čega su neki prolaznici u panici počeli da beže, dok su neki odmah pritračli u pomoć. Na putu do Hitne je izdahnuo, a samo deset minuta kasnije osumnjičeni je uhapšen.

Za tih deset minuta, što su zabeležile nadzorne kamere, on se na kratko vratio da vidi da li je žrtva preživela. Bežeći, bacio je pištolj, a svoj mobilni telefon udarao je o kamen kako bi uništio dragocene dokaze o tome sa kim je komunicirao i da li su mu nalogodavci i pomagači davali instrukcije preko poruka.

Na saslušanju se branio ćutanjem, a njegov advokat izjavio da je Tanasković u teškom psihičkom stanju.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN
Hrvatska policija munjevitom brzinom uhapsila Kragujevčanina

Da li će u nastavku istrage nešto reći, ili će morati da ćuti, jer je svestan osvete onih koji su ga angažovali, saznaće se u mesecima pred nama.

Razišli se posle ubistva vođe navijača

Uhapšenog Tanaskovića, koji je registrovan kao narkoman, crnogorska policija od juna traži zbog sumnje da je učestovao u ubistvu visokopozicioniranog pripadnika “škaljarskog klana” Milića Minje Šakovića u Budvi, koji je pre toga tri puta izbegao smrt.

Ubijeni Goran Vlaović se teretio da je pomagao ubicama vođe Zvezdinih navijača Marka Vesnića Buce u Igalu 2009. godine.

Za ovo ubistvo odgovarala su braća Roganović, koja su se, posle raskola kotorskog klana, priklonili “kavčanima”, a Vlaović “škaljarcima”. U međuvremenu su likvidirani Vladimir Roganović kao i njegov otac Niko.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike