Škaljarca Gorana Vlaovića tretirali kao VIP gosta, a za to vreme "trapavi" ubica mu pratio svaki korak

28.08.2022

14:21

0

Autor: 24sedam

Na nadzornim kamerama snimljeno je ubistvo i snimke će biti dragoceni materijalni dokaz tužilaštvu

Škaljarca Gorana Vlaovića tretirali kao VIP gosta, a za to vreme "trapavi" ubica mu pratio svaki korak
Duško Tanasković ubica Pag (3) - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN

Ubijeni Goran Vlaović s društvom je partijao po klubovima gde su ih tretirali kao VIP goste. Sve vreme pratio ga je ubice, piše današnji Jutarnji list donoseći neke nepoznate detalje nedavne mafijaške likvidacije na Pagu.

- Pogledi su im se sreli. Bilo mu je sumnjivo zašto je muškarac, koji se samo nekoliko trenutaka ranije prebacivao s noge na nogu pokraj kioska čekajući ga da naiđe, u vetrovki, iako je bilo toplo letno jutro. Svanulo je i gosti su se razilazili iz Noe. I on je već krenuo betonskom stazom. Okrenuo je glavu i nastavio dalje. Samo koji metar kasnije pašće kao pokošen. Oblila ga je krv, posetioci i obezbeđenje odmah su muškarcu koji je beživotno ležao na tlu počeli masirati srce, pokušavajući mu pomoći - piše Jutarnji list.

Na nadzornim kamerama snimljeno je ubistvo i snimke će biti dragoceni materijalni dokaz tužilaštvu.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN
 

Crnogorca Gorana Vlaovića je likvidirao levoruki ubica. Duško Tanasković, 28-godišnjak iz Kragujevca kojeg je crnogorska policija tražila zbog pomaganja ubici Milića Šakovića 17. juna u Budvi, takođe je imao pomagača. Verovatno ga je čekao nedaleko od noćnog kluba Noe.

Ali, ubica je napravio kobnu grešku i to kada se, ni minutu nakon što se dao u beg, vratio na mesto ubistva. Želeo je valjda da se uveri da li je likvidirao žrtvu i to je bilo ključno da ga očevici ubistva "markiraju" i zajedno sa obezbeđenjem odvedu tačno u ruke policiji.

Tajna mobilnog telefona

Očevici ubistva koje je smestilo Hrvatsku na kartu krvoločnih obračuna dva najjača mafijaška klana na prostoru jugoistočne Evrope za "Nedjeljni" svedoče da je levoruki ubica nekoliko trenutaka pre hapšenja pokušao da razbije moblni telefon udarajući njime o kamen.

U ratu crnogorskih mafijaških klanova, škaljarskog i kavačkog, dosad je ubijeno više od 40 ljudi i nema naznaka da će se krvavi niz zaustaviti na Vlaoviću, ali ima najava da ovo nije bila i zadnja likvidacija u Hrvatskoj. Naime, na to ukazuju i interni dokumenti i crnogorske policije, ali i hrvatske Sigurnosno-obaveštajne agencije.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN
 

Osim hrvatske tajne službe koja upozorava na opasnost od tih skupina i crnogorska policija u svom javno objavljenom dokumentu upozorava da one ne prezaju od likvidacija, pri čemu nisu isključene i kolateralne žrtve.

BIA, srpska tajna služba, pak u svom materijalu navodi da je "okidač" za sukob i podelu nekad jednog škaljarskog klana bio sukob oko preraspodele novca od droge.

Obračuni se protežu i izvan regije pa su tako pripadnici oba klana likvidirani u Španiji, Nemačkoj, Austriji, Holandiji i Grčkoj.

Radoja Zvicera, označenog kao vođu kavačkog klana, pokušali su da likvidiraju u Kijevu, piše "Jutarnji list" u današnjem izdanju.

Podsetimo, Brutalna likvidacija odigrala se naočigled grupe ljudi, a u društvu ubijenog bila je i bivša srpska misica Dragana Banić. Neki od očevidaca u prvi mah nisu ni shvatili šta se desilo. Kada su videli da čovek pada i krv, neki su pobegli, dok su drugi pokušali da mu pomognu.

Printscreen/Instagram/dragana_banic 24sedam
 

Odmah nakon što je objavljen njegov identitet, otkriveno je da se Tanasković dovodi u vezu sa još jednom surovom likvidacijom: ubistvom Šakovića u Starom gradu u Budvi.

Pao prilikom bega u Budvi

Kako je tada navedeno, više kamera u Budvi snimilo je napadača, koji je imao belu košulju dugih rukava i beli kačket.

- Ubica je sedeo sto pored Šakovića u kafiću "Korkovado" u Starom gradu u Budvi. Munjevitom brzinom je izvadio oružje. Sumnja se da je u pitanju kratki automat i ispalio celi rafal u Šakovića, dok su njegovi prijatelji ostali nepovređeni - navodili su crnogorski medij.

Pisalo se i da je ubica krupnije građe i srednjeg rasta, a jedna od kamera ga je snimila kako beži prema hotelu "Mogren", gde se i sapleo i ostavio svoj trag, da bi otišao pored obližnje prodavnice i izgubio se između stambeno-poslovnih zgrada.

Tada se navodilo da je ubica potencijalno stranac budući da se nije trudio da pokriva lice, a upravo je beli kačket koju je tada nosio jedan od mogućih detelja koji Tanaskovića povezuje sa oba ubistva.

Naime, isti detalj, beli kačket nosi i ubica sa Paga, pa se postavlja pitanje da li je reč o istom čoveku iako je sada uhapšeni Tanasković pred hrvatskim policajcima tvrdio da sa ubistvom Šakovića nema nikakve veze?

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike