Ko regrutuje ubice po Srbiji: Momak iz Kragujevca na Pagu pucao u glavu "škaljarcu", pa se vratio da vidi da li ga je dokrajčio VIDEO

25.08.2022

19:00

0

Duško Tanasković iz Kragujevca se sumnjiči za ubistvo Vlaovića, Luku Žižića ubio Kraljevčanin star 22 godine

Ko regrutuje ubice po Srbiji: Momak iz Kragujevca na Pagu pucao u glavu "škaljarcu", pa se vratio da vidi da li ga je dokrajčio VIDEO
Tan2022-8-25_13431321_5 (1) - Copyright Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN

Iako je u javnosti stvorena slika da su dva suprotstavljena crnogorska klana "škaljarski i "kavački" pretrpeli takve udarce da su u rasulu, jutrošnje ubistvo na hrvatskom ostrvu Pag potvrđuje suprotno, da se rat među njima nastavlja, ali i da su se i jedni i drugi u međuvremenu reorganizovali i nastavili  da rade ono zbog čega su nekada i stvoreni kao jedinstveni klan - za eprekookenaski šverc kokaina.

Na ostrvu Pag jutros je likvidiran Goran Vlaović. Ubijen je u ranim jutarnjim časovima, nakon što je sa devojkom, manekenkom Draganom Banić, naputio noćni klub.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN
Mesto na kome je jutros ubijen Goran Vlaović

Objavljen je snimak sa sigurnosnih kamera na kome se vidi kako mu ubica prilazi sa leđa i puca u vrat, a potom se daje u beg, a postoji snimak da se na kratko vratio na mesto zločina da bi se uverio da je žrtvu dokrajčio. Međutim, ubrzo je uhapšen i identifikovan kao Duško Tanasković (28) iz Kragujevca.

Vlaović je pre 13 godina bio optužen da je pomagao ubicama koje su u Igalu likvidirale vođu navijača Crvene Zvezde Marka Vesnića zvanog Buca. Vlaović je tada pomogao Vladimiru i Dušku Roganoviću nakon zločina.

Nakon što se jedinstveni kotorski klan raspao na "škaljarski" i "kavački", psole čega su ušli u rat do istrebljenja,Vlaović i Roganovići su se razišli. Vladimir Roganović je bio blizak sa ubijenim vođom Partizanovih navijača Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi, čije je mesto, nakon što je likvidiran u oktobu 2016. godine, zauzeo Veljko Belivuk koji je sakriven iza navijačke grupe "Principi" napravio brutalnu kriminalnu grupu. Roganović je ubijen 2018. godine u Beču, a likvidiran je i njegov otac.

Da li je Vlaović ubijen kao pripadnik "škaljarskog klana", ili u znak osvete za Vesnićevo ubistvo, te da li su ta dva razloga usko povezana, trebalo bi da se sazna u istrazi, pogotovo što je ubica uhvaćen ubrzo nakon zločina.

Hapšenje Duška Tanaskovića moglo bi dati i odgovor na pitanje ko regrutuje ubice u Srbiji?

Za sada nismo saznali po čijem nalogu je angažovan Stefan Milašinović (22) iz Kraljeva da ubije nekadašnjeg navijača Zvezde Luku Žižića, koji je pre nekoliko meseci likvidiran u svom kafiću "Ritua" u bloku 45 na Novvom Beogradu.

24sedam/Katarina Mihajlović/Jovana Jovanović
 

Uhapšeni Kraljevčanin se tereti da je pre Žižića  usmrtio i tridesetosmogodišnjeg Nikolu Zečevića Zeku (38) iz Kragujevca.

Da je Milašinović samo egzekutor koji je bio unajmljen da izvrši zločin bilo je jasno čim je otkriveno ko je. U pitanju je mladić koji iza sebe ima samo nekoliko krivičnih dela - krađe, dilovanje droge, napad na službeno lice, krađu vozila, nanošenje teških telesnih povreda. Veruje se da on Žižića nije ni poznavao, već da je unajmljen da izvrši likvidaciju.

Ko je nalogodavac zločina, to za sada nije poznato. Proverava se da li je u pitanju "veza iz Crne Gore" odakle je Žižić rodom. Kobne noći, Milašinović je više puta na električnom trotinetu prošao kraj kafića u kom je Luka sedeo sa bratom, kumom i prijateljima. U jednom trenutku trotinet je sakrio u žbunje, a on je u radnom odelu i sa maskom na licu ušao u lokal i zatražio da ode do toaleta. Par sekundi kasnije izašao je sa rukavicama na rukama i pištoljem i zapucao pravo u Žižića.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike