Osveta, droga ili tribina: Tri moguća motiva ubistva na Banjici! Šta povezuje likvidacije Perenčevića, Žižića i Penčića (FOTO/VIDEO)

09.05.2022

20:45

0

U poslednja dva meseca ubijena trojica navijača tri različita fudbalska kluba - Partizana, Crvene zvezde i Rada

Osveta, droga ili tribina: Tri moguća motiva ubistva na Banjici! Šta povezuje likvidacije Perenčevića, Žižića i Penčića (FOTO/VIDEO)
24sedam/M.S./Privatna arhiva

Luka Perenčević (28) ubijen je danas oko 11.30 sati na beogradskoj Banjici, a kao motiv ove likvidacije nezvanično se pominje osve ta za likvidaciju Filipa Lepojevića 5. septembra 2020.  godine, a čiji lik stoji na zgradi nedaleko od improvizovane teretane u kojoj je usmrćen Perenčević. Braći Rakočević Petru (36), Radovanu (39) i Urošu (26) zbog ubistva navijača FK Rad Filipa Lepojevića, kao i ranjavanja njegovog druga Alekse Đ. sudi se u Višem sudu u Beogradu.

Da li je reč o osveti za likvidaciju Lepojevića ili sukobu oko droge, koja se pominje kao drugi motiv najnovijeg zločina na Banjici, za sada može samo da se nagađa. Pričalo se da je Lepojević likvidiran zbog nestanka 10 kilograma kokaina. Braća Rakočević, inače prijatelji Perenčevića, kako tvrde upućeni, nisu znala gde je droga, pa su ubili Lepojevića. Jedna od verzija koja kruži Banjicom je i da je Luka Perenčević ubijen iz osvete za Lepojevića.

24sedam/M.S.
 

Ono što je činjenica je da su u poslednja dva meseca likvidirana trojica navijača tri različita fudbalska kluba - Partizana, Crvene zvezde i Rada, čije su navijačke grupe i najjače u Beogradu. Za sve tri likvidacije angažovane su profesionalne ubice i sva tri zločina, kako se spekuliše, dogodila su se zbog droge.

Luka Perenčević likvidiran je danas nešto pre podneva na Banjici u improvizovanoj teretani u garaži zgrade u Bulevaru oslobođenja 92. Za sad nepoznati napadač, za koga se veruje da je profesionalni ubica, dovezao se motorom, ušao u teretanu, koju lokalci zovu "Boks", jer se u njoj nalaze tri vreće za boks. Ispalio je u Perenčevića šest metaka iz pištolja sa prigušivačem, a potom pobegao.

Prilazeći improvizovanoj teretani, napadač je sa sebe pokušao da skrene pažnju, noseći u ruci torbu Glovo za dostavu hrane. Primetio je Perenčevića da unutra sedi na klupi, izvukao pištolj sa prigušivačem iz torbe i iz neposredne blizine ispalio šest hitaca, od kojih je jedan Luku pogodio direktno u glavu.

Tri hica u grudi

Pokošenom navijaču u pomoć su priskočila tri druga koja su se u tom trenutku nalazila u teretani. Izneli su ga napolje, ali je on već bio izdahnuo.

24sedam

Branislav Bane Penčić, vođa nekadašnje Partizanove navijačke grupe "Hed hanters" ubijen je 19. marta, oko 15 sati, sa tri hica u grudi iz pištolja sa prigušivačem, u momentu kad je sa suprugom izlazio iz kuće svojih roditelja u Ulici Vuka Karadžića u Obrenovcu. Jedan metak je Penčića pogodio direktno u srce. Sumnjalo se da je napadača dovezao saučesnik u automobilu "fijat punto".

Dve osobe koje su osumnjičene za ubistvo Branislava Penčića, nekadašnjeg vođe Partizanove navijačke grupe "Hed Hanters", uhapšene su pet dana posle ubistva, a za osobom koja je pucala raspisana je međunarodna poternica.

Umeri Š, koji je koristio i lažno ime Viktor Kovačić, i Igor B. su uhapšeni i privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu, gde su se obojica branila ćutanjem. Posle saslušanja njima je određen pritvor. Damir P, osumnjičen da je pucao, nalazi se u bekstvu i za njim je rapisana međunarodna poternica. Svoj trojici osumnjičenih se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, za koje im preti doživotni zatvor.

Ubica Žižića snimljen

Luka Žižić (37), koji je slovio za nekadašnjeg vođu navijčke podgrupe Zvezdinih navijača "Belgrejd bojsi" BBRS, ubijen je 28. aprila posle podne u svom kafiću "Ritual" u novobeogradskom Bloku 44.

Ubijeni Žižić je, da podsetimo, bio za šankom. Ubica je sa kačketom na glavi ušao u lokal i tražio da ide u toalet. Dopustili su mu i kad je izašao izvadio je pištolj i pucao u Luku. Ispalio je šest metaka. Lukin brat i jedan prijatelj skočili su i uspeli da savladaju napadača i otmu mu oružje, ali je on uspeo da im pobegne i domogne se električnog trotineta koji je prethodno ostavio u žbunju ispred lokala i da umakne.

Kraljevčanin Stefan Milašinović (23) uhapšen je 5. maja u koordinisanoj akciji inspektora beogradske kriminalističke policije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zbog sumnje da je 28. aprila na Novom Beogradu u kafiću "Ritual" ubio vlasnika lokala Luku Žižića. On je identifikovan  na osnovu posebnog veštačenja.

Rađeno je antropološko veštačenje uhapšenog Stefana koji je osumnjičen da je ubio Luku Žižića. Njegova DNK ostala je na mestu zločina, a snimak sa kamere upoređen je sa njegovom slikom i tako su u policiji bili sigurni da je on. Analizom DNK i ostalih tragova i različitim veštačenjima prvo je potvrđen identitet osumnjičenog, nakon čega je lociran i uhapšen u Kraljevu.

Stefan samo egzekutor

Dvadesetjednogodišnji Kraljevčanin Stefan Milašinović, koji je uhapšen zbog sumnje da je ilikvidirao Žižića, je samo egzekutor, a potraga za nalogodavcem ovog zločina još traje. Milašinoviću je za ubistvo Žižića plaćeno svega nekoliko hiljada evra, a posrednik između njega i nalogodavca mu je obezbedio "štek stan" u Kraljevu u kom se krio do hapšenja.

Pink

U stanu uhapšenog Milašinovića pronađena je droga i nekoliko hiljada evra, a kako se veruje to je novac koji mu je isplaćen za likvidaciju vlasnika kafića.

Facebook
 

Da je Milašinović samo egzekutor koji je bio unajmljen za zločin bilo je jasno čim je otkriveno ko je. U pitanju je mladić koji iza sebe ima samo nekoliko krivičnih dela - krađe, dilovanje droge, napad na službeno lice, krađu vozila, nanošenje teških telesnih povreda. Veruje se da on Žižića nije ni poznavao, već da je unajmljen da počini likvidaciju.

Ko je nalogodavac zločina, to za sada nije poznato. Proverava se da li je u pitanju "veza iz Crne Gore" odakle je Žižić rodom.

U Beogradu, prema do sada poznatim informacijama, Žižić nije imao nikakve veze sa kriminalom - držao je lokalni kafić sa bratom i vreme najčešće provodio u njemu.

U "štek stanu" droga i novac

Upravo tu lokaciju i ubica je izabrao za izvršenje zločina. Kobnog dana, kako se sumnja, Milašinović je više puta na električnom trotinetu prošao kraj kafića u kom je Luka sedeo sa bratom, kumom i prijateljima. U jednom trenutku trotinet je sakrio u žbunje, a on je sa maskom na licu ušao u lokal i zatražio da ode do toaleta. Par sekundi kasnije izašao je sa rukavicama na rukama i pištoljem i zapucao pravo u Žižića.

Izrešetani mladić pao je mrtav, dok su njegov brat, kum i prijatelji skočili na ubicu, oteli mu oružje, skinuli rukavice i počeli da ga tuku.

Instagram
 

Ceo zločin, a potom i okršaj snimile su sigurnosne kamere. Međutim u jednom trenutku, iskoristivši momenat dok su prijatelji smirivali brata ubijenog, ubica je, iako sav krvav, ustao i pobegao. Uzeo je električni trotinet i pobegao u pravcu Save.

Kako je odatle pobegao do Kraljeva, i ko mu je u tome pomogao još je predmet istrage. Ali prema nezvaničnim informacijama, vlasnik štek stana nije ni znao ko se u njemu skriva. Njega je navodno pozvao jedan poznanik i pitao ga da li mu je stan slobodan da se tu njegov prijatelj "skloni na par dana". Upravo u ovom "štek stanu" policija je pronašla Milašinovića.

Milašinović je u petak saslušan, ali je odlučio da se brani ćutanjem. Zatražen je njegov pritvor zbog straha od bekstva, ponavljanja krivičnog dela, uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti