Belivuk zakopavo novac, drogu i oružje kao Eskobar: Gde su silni milioni klana? "Imovina im je desetostruko veća od zaplenjene"

20.08.2022

19:00

0

Može li Lalić da otkrije i štekove?

Belivuk zakopavo novac, drogu i oružje kao Eskobar: Gde su silni milioni klana? "Imovina im je desetostruko veća od zaplenjene"
Pablo Eskobar Velja Nevolja (2) - Copyright Profimedia Tanjug/Rade Prelić Pixabay

Najnovije informacije iz istrage protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića otkrivaju gorbnicu sazidanu po nalogu vođa ove kriminalne grupe u kojoj se krije "krvavo zarađeno blago", a istražni organi pokušavaju da uđu u trag ovim tajnim štekovima. Navodno, ispod betonske ploče su, umesto sanduka sa telom, sahranjeni novac, oružje i droga.

Kako se zloglasni klan sve vreme svoje surove vladavine vodio parolom "nema tela, nema dela", takva je verovatno bila i za bogatstvo. Iako istražni organi znaju da skriveni milioni klana postoje, zagonetka je gde se silni novac nalazi.

Podrška u ovom lovu na prljave milione očekuje se od svedoka-saradnika, od kojeg se već očekuje previše, Srđana Lalića. Međutim, bojazan je da ni ovaj IT stručnjak ne zna gde su njegovi nadređeni zakopali blago od prodaje narkotika i ubistava, ali i samu drogu i oružje.

Kako su otkrili mediji, istražni organi imaju saznanja o postojanju ove "večne kuće" na seoskom groblju, nadomak Barajeva, ali kako je primarno da se dokaže njihova krivica kad su u pitanju jezive likvidacije, skriveno blago bi tek trebalo da dođe na red.

Blago iz Barajeva, međutim, nije prvo o kojem istraga ima saznanja. Bilo je spekulacija da je milion evra sakriveno u teglama na Rudniku u ataru mesta Šatornja kod Stragara. Još u matru prošle godine je pokušavano da se uđe u trag novcu koji su Belivuk i njegovi saradnici "zaradili" najtežim krivičnim delima. Sumnja se i dalje da su u pitanju desetine miliona evra, ali ništa od pomenutog nije pronađeno.

Pretpostavlja se da je Veljin klan većinu svojih surovih "trikova" izvodio po uzoru na vanvremenske kriminalce, koji su pisali istoriju sa one strane zakona, što govore i nadimnci njega i njegovih saradnika na Skaj aplikaciji. Skriveno blago, tako, najviše podseća na, srećom neponovljivog, Pabla Emilia Eskobara Gaviriu.

Poznat kao "Kralj kokaina", bio je najbogatiji kriminalac u istoriji, sa poznatom procenjenom neto vrednosti 30 milijardi dolara do ranih 90-ih, a oko 50 milijardi kada uključimo i novac koji je zakopan u različitim oblastima Kolumbije.  Imao je previše novca koje je morao da sakrije. Tako je počeo da ga zakopava širom Kolumbije. Lokacija svake "jame" bila je poznata samo Pablu i njegova tri najbliža saradnika.

Profimedia
Pablo Eskobar

Kada je Pablo ubijen, mnoge lokacije ovih jama umrle su zajedno sa njim. CIA je procenila da bi trebalo da ih bude oko 100 koje tek trebaju da budu otkrivene, od kojih svaka sadrži između 500. miliona do milijardu dolara.

Ipak, Hose Marien Kartolos, 65-godišnji farmer, dok je kopao jarak za navodnjavanje plantaža, otkrio je nešto veliko ispod nogu. Nakon daljeg iskopavanja, video je nekoliko velikih plavih kontejnera. Unutra je bio novac, uspeo je da pronađe jednu od Eskobarovih jama koja je sadržala 600 miliona dolara.

Ubio porodicu za 100.000 evra - sakrio novac na placu rođenog sina

Goran Džonić iz aleksinačkog sela Moravac optužen je da je ubio porodicu Đokić u septembru prošle godine, sa kojima je bio u srodstvu. On je, kako se sumnja, na ataru ušao u vozilo u kojem su bili Goran Đokić, njegova supruga Gorgana i ćerka Lidija, ubio ih hicima iz pištolja, a potom ih zapalio u automobilu i pobegao.

Kao motiv se smatra da je bilo u pitanju koristoljublje je je Goran Đokić držao menjačnicu, a Džonić je navodno od njega uzeo 100.000 evra. Od ukupne sume pronađena je skoro polovina i to zakopana na placu Džonićevog sina Stefana.

 

Facebook/Goran Džonić
 

Podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković i njihovi saradnici uhapšeni su 4. februara 2021. godine. U njihovom vlasništvu je veliki broj nekretnina, firmi, računa, ali i fudbalski klubovi i sefovi.

Još tada su se pod lupom finansijske istrage našle brojne firme povezane s pripadnicima klana i njihovim najbližim rođacima, vredne nekretnine, automobili, ali i skupoceni satovi, nakit, sefovi i dinarski i devizni računi.

Belivuk je na jednom od saslušanja izjavio da je navodno bio zaposlen u podrumu pića i da je mesečno zarađivao oko 60.000 dinara. Međutim, on je dao više od 30.000 evra u kešu za kupovinu stana od 80 kvadrata, zidao je vilu na Zvezdari, ali je kupio i druge nekretnine. Njegova supruga je suvlasnik rentakar agencije, kao i vlasnik stana u Beogradu.

Marko Miljković ima kuću na Zvezdari koja se vodi na njegovog oca, stan u Beogradu i dve garaže, "roleks", "brajtling", dva BMW vozila i "škodu".

Srđan Lalić posedovao je brojač novca, "roleks", kupoporodajni ugovor sa opštinom Kotor o kupovini zgrade u Perastu od 69 kvadrata, "pasat", "škodu" i stan u Beogradu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike