Novi detalji hapšenja kućne pomoćnice: Opelješila bračni par iz Šapca, uzela im 30.000 evra, pa rešila da optuži njihovog sina!

21.07.2022

07:41

0

Gazdaričin sin je dva dana ispitivan u policiji, doživeo je i neprijatnosti

Novi detalji hapšenja kućne pomoćnice: Opelješila bračni par iz Šapca, uzela im 30.000 evra, pa rešila da optuži njihovog sina!
kucna pomocnica evri lisice copy - Copyright Profimedia/Pixabay

Šapčanka S. E., koja je nedavno uhapšena zbog sumnje da je, dok je radila kao kućna pomoćnica, ukrala oko 30.000 evra od porodice koja ju je angažovala, sve je priznala u Osnovnom javnom tužilaštvu, pa nije bilo razloga da tužilac traži pritvor.

I dok se očekuje da joj Osnovni sud u gradu na Savi odmeri kaznu, iz policije upozoravaju građane da vode računa kome poveravaju kuću na čuvanje i održavanje, jer ni preporuke, očigledno, više nisu dovoljna garancija.

- Baš je osumnjičena S. E. na preporuku uglednih i bogatih Šapčanki, od doktorki do vlasnice hotela, došla da radi u dom žene koja je vlasnica vrtića - kažu upućeni u istragu.

- Šta vredi, ako je i osude, ako ne vrati ukradeni novac. Da je nesrećna žena znala šta je kućna pomoćnica naumila, sigurno je nikad ne bi ostavljala samu.

Pokradena Šapčanka, kod koje je kuću tog utorka čistila S. E., tek je sutradan primetila da joj nedostaje deo novca, odnosno oko 30.000 evra, koliko je dobila od prodaje vikendice na Savi. Odmah je krađu prijavila policiji i otputovala na more, jer je imala rezervisane karte i smeštaj, što je, zapravo, bio poklon od njene ćerke, koja je nekoliko dana ranije doktorirala. U kući je ostao samo njen sin.

- Lukava S. E. je znala kad gazdarica putuje, uzela je novac smatrajući da sumnja neće pasti na nju, već na sina, jer u takvim i sličnim situacijama istraga najpre krene od članova porodice, zbog pretpostavke da spremačicama niko ne otkriva gde čuva novac - kažu sagovornici bliski istrazi.

- Gazdaričin sin je dva dana ispitivan u policiji, doživeo je i neprijatnosti. Sumnjalo se na njega, što zna da bude bolno za nevinog čoveka.

Međutim, kad je bila pritisnuta dokazima, S. E. je sve ispričala i priznala da je uzela novac. U međuvremenu je, kako se saznaje, policija utvrdila da su S. E. i njen muž živeli na visokoj nozi. Kupili su nekretninu u okolini Šapca, ručavali su i odlazili na večere u najskuplje restorane i hotele, iako su živeli uglavnom od njenog rada po kućama imućnijih šabačkih porodica, gde je skoro bila obožavana. Nije se, međutim, zadovoljavala dobrom zaradom, već je, očigledno, otišla nekoliko koraka dalje - u kriminal.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike