Zvicer naručuje, starešina u MUP-u nalaže, a Elez organizuje ubistvo čuvenog advokata? Samo Ognjanović je mogao da sazna pravu istinu!

06.08.2022

18:45

0

Egzekutori odmah nakon likvidacije pobegli u Crnu Goru

Zvicer naručuje, starešina u MUP-u nalaže, a Elez organizuje ubistvo čuvenog advokata? Samo Ognjanović je mogao da sazna pravu istinu!
misa ognjanovic mere copy - Copyright Profimedia/Antonio Ahel/ATAImages

Misterija ubistva beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića već četiri godine nije dobila svoj epilog. Isplivavaju detalji iz istrage ove likvidacije, ali zvanične potvrde, imena ubica, organizatora i nalogodavaca izostaju. Prema najskorije potvrđenim informacijama, nalogodavac Ognjanovićevog ubistva je nekadašnji visoki funkcioner u MUP-u.

Mogućnost, o kojoj se poslednjih godinu dana intenzivno piše u medijima, je da je pravi nalogodavac vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer. On je zato, mogao da potegne svoje veze i dođe do osobe koja je tada bila jedna od starešina u srpskoj policiji, a koja bi povukla svoje veze i "rešila se" advokata.

Nalog iz MUP-a, tako je stigao na adresu prekodrinskog kriminalca Darka Eleza koji pravi plan i organizuje ubistvo Ognjanovića 28. jula 2018. godine ispred zgrade u Novom Beogradu, gde je i stanovao.

Najnovija saznanja potvrđuju i da su bila dvojica egzekutora koji su odmah nakon likvidacije uspeli da pobegnu u Crnu Goru.

Kako je 24sedam već pisao, poznato je da je Miša Ognjanović bio na merama srpske policije i da je svaki njegov korak bio dobro poznat MUP-u , ali i kriminalnicima koji su čekali pravi momenat da ga likvidiraju.

Baš u trenutku kad su odlučili da sprovedu svoj plan, službenicima MUP-a koji su ga pratili javljeno je da im je gotova smena i da je njihova zamena na putu ili da imaju preči zadatak koji ne može da čeka. U tih nekoliko trenutaka u Ognjanovića je ispaljeno šest metaka.

Takođe, odmah nakon njegove likvidacije posmenjivani su svi policajci koji su bili na mestu njegovog ubistva, samo par dana nakon toga.

Zašto je MUP stavio Ognjanovića na mere?

Miša Ognjanović bio je ugledni advokat koji je branio neke od najpoznatijih srpskih kriminalaca, između ostalog Luku Bojovića i Filipa Koraća. U periodu njegovog ubistva nekoliko Lukinih ljudi izgibilo je živote, pa se smatra da je Miša, kao njegov branilac, zbog toga stavljen na mere srpske policije koja je pratila svaki njegov korak. Ova saznanja, međutim, nikada nisu potvrđena.

Ognjanović je, ipak, bio svestan da ga prati policija, ali i kriminalci.

- Ne znam više da l’ me prate kriminalci ili policajci. Kad se vratim s odmora moram nešto da preduzmem, ovo je neizdrživo - rekao je 10 dana pred ubistvo Ognjanović svojoj prijateljici, advokatici Zori Dobričanin.

Advokatska komora Beograda godinama pokušava da sazna istinu o njegovom ubistvu, pa je tražila od posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da im se dostavi iz kog razloga je Miša Ognjanović bio na merama srpske policije i zašto su slušani njegovi telefonski zargovori.

- Niko nam nije odgovorio. Onda smo tražili i od specijalnog tižioca da se izjasni zbog čega je bio na merama. Stigao nam je dopis da je samo Miša Ognjanović mogao traži tako nešto - rekao je advokat Aleksandar Zarić.

Podsetimo, kao motiv njegovog ubistva pominjala se veza sa Lukom Bojovićem, nezadovoljni klijent, erotske fotografije bivše državne sekretarke MUP Srbije Dijane Hrkalović, ali i sukob između crnogorskih kriminalnih klanova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike