Dijana Hrkalović naručila ubistvo Miše Ognjanovića: Advokat imao njene provokativne fotografije, a ona angažovala Eleza da ga likvidira?!

17.10.2021

10:30

1

Autor: 24sedam

"Postoje dokazi da je od Zvicera tražila da, uz logistiku koju će mu ona pružiti preko MUP, likvidira advokata"

Dijana Hrkalović naručila ubistvo Miše Ognjanovića: Advokat imao njene provokativne fotografije, a ona angažovala Eleza da ga likvidira?!
dijana hrkalovic misa ognjanovic - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP-u, uhapšena je u petak pod sumnjom da je trgovala uticajem i prikrivala dokaze, a dok se njoj ovo stavlja na teret isplivavaju nova saznanja i veće optužbe.

Naime, mediji navode da je Dijana za vreme dok je bila na poziciji bila i u stalnom kontaktu sa Radojem Zvicerom vođom kavačkog klana, ali i da je ona ta koja je naručila ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Ognjanović, advokat koji je branio Luku Bojovića, ubijen je 28. jula 2018. na Novom Beogradu ispred zgrade u kojoj je živeo. 

Za njegovo ubistvo niko nije uhapšen, a tokom istrage je otkriveno da je Ognjanović mesecima bio pod prismotrom policije, ali i da je praktično likvidiran pred policajcima.

Foto: Wikipedia
 

- Ognjanović je znao da se po nalogu Dijane Hrkalović slušaju njegovi telefonski razgovori, ali i da ga fizički prate pripadnici policije. Prijateljima se požalio da zna da mu radi o glavi. Najverovatnije je znao za njenu saradnju s pripadnicima kavačkog klana - otkriva sagovornik Kurira.

Motiv Dijanine netrpeljivosti prema Ogljanoviću nije zvanično utvrđen, ali mediji su objavili da je on navodno imao u posedu njene erotske fotografije koje je slala jednom pripadniku podzemlja s kojim je bila u vezi.

Obelodanjeni razgovori između Miše i kuma Luke Bojovića - Galeta

Lider radikala Vojislav Šešelj tokom gostovanja na Pink televiziji obelodanio je dokumenta za koja tvrdi da su policijski zapisi tajno snimanog razgovora između pokojnog advokata Ognjanovića i pokojnog kuma Luke Bojovića Dragoslava Miloradovića Galeta, koji je takođe ubijen.

Šešelj je izjavio da je razgovor snimljen 18. maja 2018. godine bez zvanične policijske zabeleške u arhivama policije, a u njemu se navodi da se bosanski narko-diler Darko Elez sastao s Dijanom Hrkalović u Novom Sadu, ali i da je Ognjanović navodno došao u posed Dijaninih fotografija u halterima i seksi donjem vešu.

- Očito je da je Ognjanovića mrzela više od bilo koga. Naime, postoje dokazi da je od Zvicera, kao moćnog vođe kavačkog klana, zahtevala da, uz logistiku koju će mu ona pružiti preko MUP, likvidira advokata. Međutim, iako je Ognjanović branio i bio blizak s njegovim protivnicima, Zvicer je to odbio, iz njemu znanih razloga. Hrkalovićevu to, međutim, nije zaustavilo, niti je ona zbog Zvicerovog odbijanja odustala. Našla je drugog izvršioca, Darka Eleza, koji je inače blisko sarađivao s "kavčanima" - otkriva sagovornik.

Darko Elez / Printscreen Youtube
 

Kada je počela istraga o ubistvu ovog advokata od početka je išla traljavo, te su postojale osnovane sumnje da neko koči istragu.

Dok je Hrkalovićeva bila na čelu MUP saslušano je nekoliko desetina svedoka, a prikupljeni su i brojni drugi dokazi koji ukazuju na to da su se Elez i državna sekretarka navodno sastajali i da je on lično organizovao da advokat bude ubijen.

Kad više nije bila na funkciji stvari su se promenile i Elez je uhapšen, zbog čega je nastala panika u podzemlju među ostalim Dijaninim štićenicima, pa je tako u javnost procurila prepiska Veljka Belivuka o hapšenju Darka Eleza.

U komunikaciji posle hapšenja Darka Eleza u Srbiji, Belivuk svojoj devojci kaže da je zavladala panika u podzemlju.

Belivuk i Srđan Lalić/Pink/Printscreen
 

- Ne znam, mico, mislim i da bi Nebojša to zloupotrebio u smislu da bi sebi samo poziciju pravio. Eleza što su uhapsili, to je kontra Dijani, jer on je bio Dijanin i ona ga je štitila. Odmah panika, svi mi pišu kako je uhapšen Elez, a mene zabole. Ovaj Blic nije normalan, sad vidim, stavili nam advokata kao jednog od glavnih ljudi u klanu - napisao je Belivuk.

Njegova devojka odgovara:

- Zaboravljaš bitnu stvar, interes ih sve spaja. Prljavi su svi, zato i prave kompromise.

- Pa to. Zato se i drže - odgovara on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike