Otkrivaju se tajne ubistva Miše Ognjanovića! Naručilac bivši visoki službenik MUP? Izvršioci pobegli u Crnu Goru

05.08.2022

08:48

0

Organizator u zatvoru u BiH

Otkrivaju se tajne ubistva Miše Ognjanovića! Naručilac bivši visoki službenik MUP? Izvršioci pobegli u Crnu Goru
Miša Ognjanović novo groblje 24sedam goran sivački (3) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

U advokata Mišu Ognjanovića, 28. jula 2018. godine hice iz automatskog oružja, ispred zgrade u Novom Beogradu ispalila su dvojica napadača koja su pobegla u Crnu Goru, nezvanično saznaje dnevni list "Politika".

Prema njihovim saznanjima, ubistvo advokata naložio je "bivši visokopozicionirani pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova" organizator je D. E. koji se nalazi u zatvoru u BiH, a dvojica egzekutora pobegli su u Crnu Goru.

Operativci MUP koji su radili na rasvetljavanju tog ubistva, koje se odigralo 28. jula 2018. godine, ubrzo su došli do informacije da se izvršioci nalaze u susednoj zemlji, ali da im je tada rečeno da nemaju ingerencije da se bave operativnim radom u inostranstvu.

- Pitanje je zašto ni posle četiri godine niko od nadležnih ne želi da se oglasi povodom ubistva Ognjanovića i otkrije informacije iz istrage do kojih se došlo. Takođe, nejasno je i zašto oni koji su morali da ga zaštite, kada se zbog mera na koje je stavljen znalo da je ugrožen, nisu to učinili- rekao je neimenovani sagovornik.

Kao mogućnost, ipak, ostaje i to da je glavni nalogodavac vođa "kavčana" Radoje Zvicer. Sumnja se da je on naručio i platio ubistvo Miše Ognjanovića, a da je njegov izbor za ovaj posao bio prekodrinski kriminalac Darko Elez (pomenuti D.E.). Tako se smatra i da je Zvicer imao svog čoveka u Srbiji, koji je imao svog čoveka u MUP i da je putem tih veza stigao nalog za ubistvo advokata.

Ognjanović, koji je branio uhapšenog vođu jednog od kriminalnih klanova Luku Bojovića, neposredno pre ubistva je praćen i prisluškivan na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Podsetimo, Dok je policija mesecima slušala i gledala Ognjanovića, neprijatelji su za samo nekoliko dana saznali gde se kreće, sa kim se nalazi i koje su mu navike.  Ne postoje operativna saznanja o tome da li su imali svoju "krticu" u MUP-u ili su radili na svoju ruku, ali njihov posao obavljen je uspešno.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike