Zvicer naručio ubistvo advokata? Mišu tajno pratili i kriminalci i policija koja je u trenutku likvidacije povučena sa zadatka!

29.07.2022

10:55

0

Autor: 24sedam

Policijska ekipa je povučena sa praćenja advokata uz objašnjenje da ima drugi hitniji zadatak

Zvicer naručio ubistvo advokata? Mišu tajno pratili i kriminalci i policija koja je u trenutku likvidacije povučena sa zadatka!
Miša Ognjanović novo groblje 24sedam goran sivački (3) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Radoje Zvicer, odbegli vođa kavačkog klana za kojim je i Srbija raspisala međunarodnu poternicu, navodno je naručio i platio ubistvo beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Bosanski kriminalac Darko Elez, kako se sumnja, angažovaoje  dvojicu izvršilaca, od kojih je jedan bio direktni egzekutor. Obojici je isplaćeno po 50.000 evra, a nije poznato koliko je Elez uzeo, ali se nagađa da je reč o nekoliko stotina hiljada evra.

Foto: Wikipedia
 

Policijska saznanja navode da bi Elez mogao da progovori o egzekuciji počinjenoj 28. jula 2018. u Novom Beogradu jer su prikupljeni operativni podaci pokazali da je upleten u ovaj zločin i to kao organizator.

Sedam dana uoči ubistva Elez je pratio Ognjanovića u Obrenovcu ukradenim "golfom 5" Ono što dodatno komplikuje celu istragu je činjenica da je tih dana Ognjanović bio i pod policijskom obradom, bio je praćen i prisluškivan.

Ognjanović je praćen i prisluškivan, kako se to opravdavalo u javnosti, jer je bio branilac Luke Bojovića i Filipa Koraća, a istovremeno su tih dana upravo njihovi ljudi likvidirani na ulicama Beograda.

Kobong dana, u momentu kad se policijska ekipa, koja ga je pratila, povukla sa terena i kad se očekivao dolazak druge grupe, Ognjanović je ubijen. Ova druga ekipa, koja je trebalo da stigne ispred Ognjanovićeve zgrade i da preuzme sledeću smenu i prati ga, povučena je uz objašnjenje da ima drugi, preči zadatak.

Jedno vreme je kružila priča da je Ognjanovića ubio Strahinja Stojanović iz Zemuna, a da ga je na skuteru, kojim je došao do mesta ubistva, dovezao rođeni brat jednog ubijenog vođe navijača.

Strahinja je dve godine kasnije "dignut u vazduh" u Novom Beogradu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike