Bizarno! Pančevka u kućnom pritvoru na mestu gde je zakopala ženu za čije ubistvo joj se sudi

03.08.2022

21:01

0

Autor: 24sedam

Njenom sinu ukinut pritvor

Bizarno! Pančevka u kućnom pritvoru na mestu gde je zakopala ženu za čije ubistvo joj se sudi
1648560319_cacak-bomba-muzej-fotorina4 - Copyright RINA

Spletom sudskih odluka Bogdanka Gornjik (68) koja je optužena da je ubila a zatim i zakopala u dvorištu kuće rumunsku državljanku Hajduk Mioaru živi u kućnom pritvoru koji joj je sud odredio baš u kući ubistva.

Rešenjem beogradskog Apelacionog suda od 22. jula optuženoj je pritvor  koji je prethodno izrekao Viši sud u Pančevu  zamenjen  merom zabrane napuštanja stana, potvrdio je Viši sud u Pančevu.

Apelacioni sud u Beogradu je direktno preinačio odluku Višeg suda u Pančevu.

- Ovom merom okrivljenoj se zabranjuje da bez odobrenja suda napusti stan na istoj adresi na kojoj je izvršeno krivično delo, određeno je da okrivljena može bez odobrenja suda napustiti stan u kojem boravi, samo ako je to neophodno radi hitne medicinske intervencije u odnosu na nju ili lice sa kojim živi u stanu, odnosno radi izbegavanja ili sprečavanja ozbiljne opasnosti po život ili zdravlje ljudi, odnosno imovinu većeg obima- navodi Viši sud, prenosi 013info.

Viši sud objašnjava da je ona dužna da o napuštanju stana, razlogu I mestu na kojem se trenutno nalazi, bez odlaganja obavesti poverenika iz organa uprave nadležnog za izvršenje krivičnih sankcija.

Na optuženoj za ubistvo primenjen je i elektronski nadzor, popularnije nanogica, radi kontrolisanja poštovanja ograničenja.

Inače, tokom 2021. i 2022. godine pred Višim sudom održano je prvo pripremno ročište a zatim I nekoliko glavnih pretresa.

Protiv njenog sina B. M.  Više javno tužilaštvo u Pančevu obustavilo je istragu 5. novembra prošle godine, te mu je 8. novembra ukinut pritvor.

Pre više od godinu dana, Bogdanka je uhapšena, sa sve sinom, jer je navodno ubila rumunsku državljanku a leš je pronađen u dvorištu kuće u pančevačkom Gornjem gradu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike