Saslušan Mali Senta: Predmet nosi oznaku "strogo poverljivo", Milenković nije hteo da se izjašnjava bez odobrenja nadređenih (FOTO/VIDEO)

12.07.2022

10:58

0

Slobodan Milenković pitan i o tome da li je koristio aplikaciju "Skaj" na telefonu, kodno ime "Bokan"

Saslušan Mali Senta: Predmet nosi oznaku "strogo poverljivo", Milenković nije hteo da se izjašnjava bez odobrenja nadređenih (FOTO/VIDEO)
Slobodan Milenković (1) - Copyright 24sedam/D. A.

Slobodan Milenković, sin Sente Milenkovića, saslušan je danas u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštvo u Beogradu u svojstvu građanina. On je ranije tražio da bude saslušan u prisustvu advokata, iako je pozvan kao građanin, a razgovoru u Palati pravde prisustvovao je i njegov advokat Zdenko Tomanović.

Milenković je, kako je saopšteno, pozvan na razgovor kako bi se izjasnio na navode bivših visokih funkcionera MUP-a iznetih tokom prethodnih sedmica u javnosti, a povodom kojih je Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo predmet i naložilo prikupljanje informacija i obaveštenja.

On je, pored ostalog, pitan i o tome da li je koristio aplikaciju "Skaj" na telefonu, kodno ime "Bokan", kao i o sadržaju razgovora koji su objavljeni. Milenković, međutim, nije hteo da se izjašnjava o tome bez konsultacije i odobrenja svojih nadređenih u MUP-u, kao i na većinu drugih navoda tužilaštva koja se tiču provere navoda bivših visokih funkcionera MUP objavljenih u medijima.

Milenković je tužilaštvu predao kratku pisanu izjavu. Predmet u ovom slučaju nosi oznaku tajnosti "strogo poverljivo", pa se u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka detalji neće saopštavati javnosti, posebno dok traju neophodne provere.

Ponovo ističemo da se provere koje su u toku ne odnose na već procesuirane predmete, pa ni na predmet u javnosti poznat kao "Jovanjica". Takođe, rad na utvrdjivanju svih okolnosti u ovom predmetu se nastavlja, piše još u saopštenju i dodaje: 

"Što se tiče tvdnje advokata Zdenka Tomanovića da je tužilaštvu prosleđena informacija o ugroženoj bezbednosti Slobodana Milenkovića i drugih lica, obaveštavamo javnost da zaključno sa današnjim danom Višem javnom tužilaštvu u Beogradu nije data, niti prosleđena ova vrsta informacija".

MUP
 

Milenković bi trebalo da se izjasni povodom optužbi nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović da je kao načelnik odeljenja za borbu protiv narkotika "radio drogu".

Milenković je pozvan i kako bi odgovorio na navode ministra Nebojše Stefanovića, a radi prikupljanja informacija i obaveštenja.

Nakon saslušanja, medijima se obratio advokar Tomanović i istakao da je sve proteklo u skladu sa procedurom i da se dalje čeka na reakciju Tužilaštva.

- Milenković nije odgovarao na pitanja o svojim saradnicima i svoj operativnom radu. To može da uradi samo uz odobrenje nadležnog ministra - rekao je.

 

Podsetimo, Dijana Hrkalović je u intervjuu koji je dala za medije rekla da smatra da su aferu "Jovanjica" "montirali" Stefanović i Slobodan Milenković - Mali Senta.

- Mislim da je to bilo u dogovoru sa stranim službama. Upletoše Andreja Vučića ni krivog ni dužnog u to. Kada je hapšen Predrag Koluvija na autoputu, šta je tamo radila beogradska policija, van teritorije za koju je nadležna? Zašto nisu otvorili operativnu obradu- rekla je bivša državna sekretarka, a potom iznela obiljne optužbe na račun Milenkovića:

- Čujem da sad on radi drogu. Ovde čisti, ovde radi. Jedva čekam, kad se to otkrije, šta će tad opozicija da priča o njemu i da li će im i tada biti heroj.

Rad na utvrđivanju svih okolnosti u ovom predmetu se nastavlja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike