Odloženo saslušanje Malog Sente, posle sat vremena napustio Palatu pravde! (FOTO/VIDEO)

06.07.2022

09:57

0

Trebalo je da se izjasni povodom optužbi nekadašnje državne sekretarke u MUP-u, Dijane Hrkalović

Odloženo saslušanje Malog Sente, posle sat vremena napustio Palatu pravde! (FOTO/VIDEO)
mali senta 0607 2022 foto sivacki (5) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Slobodan Milenković, sin Sente Milenkovića, stigao je u Više tužilaštvo na saslušanje u svojstvu građanina nešto pre 12 časova. Međutim, saslušanje je odloženo, jer nije imao advokata. 

Tražio je da bude saslušan u prisustvu advokata, iako je pozvan u svojstvu građanina. Saslušanje je zakazano za utorak, 12.jul.

Milenković je pozvan na razgovor kako bi se izjasnio na navode bivših visokih funkcionera MUP-a iznetih tokom prethodnih sedmica u javnosti, a povodom kojih je Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo predmet i naložilo prikupljanje informacija i obaveštenja, stoji u saopštenju Tužilaštva.

Ponovo ističemo da se provere koje su u toku ne odnose na već procesuirane predmete, pa ni na predmet u javnosti poznat kao "Jovanjica". Takođe, rad na utvrdjivanju svih okolnosti u ovom predmetu se nastavlja, piše još u saopštenju i dodaje se: 

 Što se tiče tvdnje advokata Zdenka Tomanovića da je tužilaštvu prosledjena informacija o ugroženoj bezbednosti Slobodana Milenkovića i drugih lica, obaveštavamo javnost da zaključno sa današnjim danom Višem javnom tužilaštvu u Beogradu nije data, niti prosleđena ova vrsta informacija.

Naime, Milenković je trebalo da se izjasni povodom optužbi nekadašnje državne sekretarke u MUP-u, Dijane Hrkalović da je kao načelnik odeljenja za borbu protiv narkotika "radio drogu".

Milenković je pozvan i kako bi odgovorio na navode ministra Nebojše Stefanovića, a radi prikupljanja informacija i obaveštenja.

Podsetimo, Dijana Hrkalović je u intervjuu koji je dala za medije rekla da smatra da su aferu "Jovanjica" "montirali" Stefanović i Slobodan Milenković - Mali Senta.

- Mislim da je to bilo u dogovoru sa stranim službama. Upletoše Andreja Vučića ni krivog ni dužnog u to. Kada je hapšen Predrag Koluvija na autoputu, šta je tamo radila beogradska policija, van teritorije za koju je nadležna? Zašto nisu otvorili operativnu obradu- rekla je bivša državna sekretarka, a potom iznela obiljne optužbe na račun Milenkovića:

Čujem da sad on radi drogu. Ovde čisti, ovde radi. Jedva čekam, kad se to otkrije, šta će tad opozicija da priča o njemu i da li će im i tada biti heroj.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike