Zločin u Velikom Trnjanu po scenariju Agate Kristi: Ivan ubijen, pa zazidan! Sve verzije smrti Biljane i njenog muža! U igri i treća osoba?

30.06.2022

21:00

0

Kako će se rešiti trogodišnja misterija?

Zločin u Velikom Trnjanu po scenariju Agate Kristi: Ivan ubijen, pa zazidan! Sve verzije smrti Biljane i njenog muža! U igri i treća osoba?
24sedam/Katarina Mihajlović/Facebook

Istraga horor priče u selu Veliko Trnjane kod Leskovca, po svemu sudeći tek se zahuktava, nakon što se Biljana Stojanović u štali otrovala, a u pregradnom zidu otkriven leš njenog muža Ivana, za koga su svi verovali da je na privremenom radu u Rusiji.

Nesrećni Ivan je poslednji put u Srbiju ušao 2019. godine, kada je, kako se veruje, i ubijen te zazizdan u pomoćnim prostorijama gde su jasle za stoku.

Niko do pre dva dana nije mogao ni da nasluti šta će se desiti samo koji sat nakon što je na večni počinak na seoskom groblju ispraćena Biljana, pronađena sa bočicom otrova pored tela koje je ležalo na prostrtom belom čaršafu.

Svi su se pitali kakva ju je muka na to naterala, da za sobom ostavi troje dece i supruga Ivana koji se za koru hleba otisnuo u daleku Rusiju.

Ipak, nešto je u celoj priči „smrdelo“ na zločin koji je samo nekoliko sati nakon Biljine sahrane otkriven udarcima maljem u pregradni zid stale iza kojeg se ukazao Ivanov leš.

Sluteći da je Biljana za sobom u grob odnela strašnu tajnu, Ivanov rođeni brat Nenad, inače policajac, detaljno je osmotrio pomoćnu prostoriju.

Razmišljajući kao policajac, odmah je video da mu je nešto čudno u tom delu štale gde je Biljana umrla i gde se načazio pregradni zid. Najsumnjiviji su mu bili tragovi svežeg betona i gomila nepotrebnih stvari, a onda je našao bratovljevu lobanju, pa i telo.

Najeveća misterija jeste kako je telo tamo dospelo i ko ga je tamo ostavio. Za sada, sve sumnje ukazuju na Ivanovu preminulu suprugu, ali još niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da li je Biljana imala motiv zbog kog se odlučila da oca svoje dece ubije i zazida ili je ipak, kako je i njena porodica ispričala za 24sedam, na to bila primorana.

Spekuliše se i o načinu na koji je Ivan ubijen. S jedne strane postoje navodi da je Ivan izboden možem, a da druge da po telu ima rane od sekire. Ipak, nalazi obdukcije će pokazati kada su rane na njegovom telu nastale, kao i to koje je oružje korišćeno.

Činjenica je samo da je Ivan ubijen mnogo ranije nego što je njegovo telo nađeno.

S tim u vezi, u Biljanu se upire prstom jer je ona, navodna, ta koja je tri godine sa njihovim bližnjima održavala lažnu komunikaciju i govorila kako će se Ivan vratiti. U ovu laž je uspela da ubedi sve koji su na kraju i njega proklinjali što je ostavio porodicu i ne dolazi. Uspela je da obmane sve, ali sama nbije mogla da poveruje u svoju laž.

Dokaz da ljudi kojima je Biljana bila okružena nisu ništa slutili je i to što se na njenoj umrlici među ožalošćenima našlo i ime supruga Ivana.

Ukućani koji su zajedno sa Biljanom živeli u njihovom porodičnom domu, njena maćeha i troje dece, ništa nisu posumnjali jer je telo bilo vrlo dobro sakriveno, ali klupko je možda počelo da se odmotava onda kada je, prema rečima Biljine maćehe, njihova najstarija ćerka primila misterioznu poruku.

Ova poruka, ujedno je i jedini dokaz koji bi mogao da ide u korist tome da je Biljana bila primorana da ubije supruga ili je u ovom zločinu imala saučesnika. Naime, na telefon njihove ćerke je pre nego što je Biljanino beživotno telo pronađeno stiglo da je "Ono što traže u štali".

Prema rečima maćehe Stojanke, poruka je stigla od izvesnog Aleksandra iz mesta Slavujevce. Međutim, pitanje je da li ovo pokušaj da se ubistvo stavi na teret mladom advokatu Aleksandru Lazareviću sa kojim je Biljana bila u ljubavnoj vezi ili je nešto što bi policija trebalo da uzme u obzir.

Lazarević je ispitan u slučaju Ivanovog ubistva i Biljanine smrti, ali je to porekao i naveo da ništa o njemu ne zna osim onoga što mu je Biljana rekla, da radi u Rusiji i da imaju probleme u braku.

Prema rečima njegovog oca inspektori su Aleksanda pustili uz reči da je "čist", a prošao je, za sada, i poligrafsko ispitivanje.

Problem koji prati ovaj slučaj je to što su apsolutno sve opcije i dalje otvorene, pa i ta da je Biljana možda bila otrovana, a ne da je to učinila sama sebi.

Epilog u ovom slučaju, koji kao da je pisala čuvena Agata Kristi, još uvek se očekuje.

BONUS VIDEO:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti