Ivan je ubijen u kući, pa zabetoniran u štali? Policija traži tragove u domaćinstvu u Velikim Trnjanima (FOTO)

30.06.2022

15:25

0

Moguće je da je supruga napala na spavanju, a zatim raskomadala telo, te ga na taj način prenela do mesta gde ga je sahranila

Ivan je ubijen u kući, pa zabetoniran u štali? Policija traži tragove u domaćinstvu u Velikim Trnjanima (FOTO)
24sedam/Katarina Mihajlović/Pixabay/Facebook/I.S.

Policija pokušava da otkrije ko je ubio Ivana Stojanovića (40) u Velikom Trnjanu kod Leskovca čije je telo pronađeno u utorak zabetonirano u štali u njihovom porodičnom domaćinstvu.

Istragu dodatno otežava to što je njegova supruga Biljana (38) nađena mrtva dan ranije.

Ona je prema rečima Ivanovih roditelja tri godine lagala da im je sin u Rusiju. Ta informacija ju je povezala sa zločinom, a inspektori su ispitali dvojicu muškaraca, ali čvrstih dokaza za njih još nema.

Stanje leša potvrđuje sumnju da je ubijen još pre tri godine, što se poklapa sa navodima njegove rodbine da je tada poslednji put viđen pre navodnog odlaska na rad u Rusiju, piše Telegraf.

Kako je objavljeno, obdukcija je pokazala da je Ivan usmrćen hladnim oružjem. Čeka se toksikološki nalaz.

Policijskim radom bila su obuhvaćena dva muškarca, mladić koji je priznao da je sa njom bio u vezi, te čovek koji je sa njenim suprugom odlazio na rad u Rusiju, ali su nakon prikupljanja svih informacija o ovom događaju, obojica isključena kao mogući Biljanini pomagači.

Ono što je navodilo na sumnju da je Biljana imala saučesnike u stravičnom zločinu je perfektno uklanjanje tragova ubistva, zbog čega niko nije čitave tri godine posumnjao da je Ivan mrtav. Upitno je bilo da je Biljana mogla sama da ubije supruga, te da odnese njegovo telo do štale a zatim ga zabetonira.

Međutim, kako se saznaje, moguće je da je supruga napala na spavanju, a zatim raskomadala telo, te ga na taj način prenela do mesta gde ga je sahranila.

- Skoro sigurno je da je Ivan ubijen u kući. U jednoj prostoriji je dignut tepih, pa je moguće da je do napada došlo u toj sobi. Policijski rad će biti nastavljen, iako su prošle tri godine, stručnjaci mogu da pronađu tragove krvi upotrebom specijalnih sredstava koji reaguju sa proteinima iz telesnih tečnosti. Na efikasnost pronalaženja krvnih mrlja na ovaj način ne utiče to što su ti tragovi oprani i nevidljivi golim okom - navode sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Biljana je pronađena mrtva u nedelju, a obdukcija je pokazala da se otrovala.

Sahranjena je dva dana kasnije, a istog dana, tokom policijskog uviđaja u kojem je učestvovao i brat žrtve Nenad Stojanović, otkriveno je Ivanovo telo.

Komšije i Ivanova rodbina rekli su novinarima da im je Biljana tri godine govorila da se nalazi na radu u Rusiji, da se svakodnevno čuju te da se nada njegovom dolasku. Niko nije posumnjao u njenu priču jer kako listom tvrde, Stojanovići su imali dobar brak te je za njih i dalje neverovatno da je Biljana mogla da supruga svirepo usmrti.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti