Srbiju je šokirao novi jezivi zločin, a počinilac je žena? Stručnjaci tvrde - za razliku od muškaraca one ubistva planiraju do detalja

30.06.2022

06:10

0

Biljana S. pronađena je mrtva u nedelju, a na dan njene sahrane, u porodičnoj kući pronađeno je još jedno telo

Srbiju je šokirao novi jezivi zločin, a počinilac je žena? Stručnjaci tvrde - za razliku od muškaraca one ubistva planiraju do detalja
Veliko Trnjane Biljana S. Ivan S. ubistvo (3) Leskovac - Copyright 24sedam/Maja Kostić Printscreen/I.S./B.S.

Beživotno telo Biljane S. (38) iz Velikog Trnjana kod Leskovca, pronađeno je u nedelju, a porodicu  i meštane šokirala je činjenica da je u porodičnoj kući nađeno još jedno telo u fazi raspadanja, za sada neidentifikovane osobe.

Sumnja se da je u pitanju Biljanin suprug, Ivan, za kojeg je ona pričala da je otišao u Rusiju i napustio ih.

Postoji sumnja da je Biljana navodno sa svojim ljubavnikom pre tri godine ubila Ivana, odrubila mu glavu, sakrila u bure i prelila betonom, a zatim ubedila kolege, rođake, prijatelje i njihove troje dece (19,14 i 10) da ih je napustio.

Prvi rezultati istrage pokazali su sumnju da se Biljana otrovala, s obzirom da je njeno telo pronađeno na belom čaršafu, a pored nje prazna bočica. 

Međutim, sa sigurnošću ne može ni da se tvrdi šta je moglo Biljanu da natera na ovako svirep zločin, koji je rezultirao na kraju samoubistvom. Ali i za to postoji nekoliko mogućnosti.

- Svako ko je ubica je i potencijalni samoubica, pogotovo kod žena kod kojih je osećaj krivice jači. One dugo, dugo smišljaju zločin, mnogo su analitičnije dok su muškarci impulsivniji u izvršenju zločina - priča psihološkinja Snežana Repac za 24sedam.

Psihološkinju ne čudi potencijalna umešanost ljubavnika u ovaj zločin, kako se stvara posebna vrsta povezanosti:

- To znači da joj je značila njegova podrška, kao i da je on podgrevao u njoj sve te emocije. U pitanju je patološki obrazac, narcisoidno kontrolisanje jedno drugog. Moguće je da je ukoliko je imala ljubavnika, on imao uticaj na nju, te da je izgubila orijentir i iracionalno ponašanje je preovladalo - dodaje psihološkinja.

Nije mogla sama da počini zločin?

U blizini tela navodno je pronađeno venčano prstenje i Ivanovi ključevi. Način na koji je zločin učinjen, kao i u kakvom stanju je pronađeno telo, ukazuju na to da žena nije mogla sama da ga ubije, priča isnpektor Božidar Spasić za 24sedam.

- Kada žena odluči da ubije svog partnera u potpunosti je van kontrole, ali i pripremljena za takvo ubistvo. One imaju razvijen mozak da raspletu celu priču i iskoriste momenat koji može da im pomogne. U ovom slučaju je to odsustvo supruga u Rusiji. Deci je predstavila da ih je otac napustio i ona je od sebe napravila žrtvu - objašnjava Spasić.

- Ona se normalno ponašala na poslu sve ove godine. Nije specifično kod nas da žene ubijaju, ali su izuzetno surove kada to čine i imaju potrebu da eleminišu u potpunosti partnera, da aspolutno ne ostave tragove... - dodaje Spasić.

Inspektor smatra da je bila u potpunosti svesna onoga što čini.

Ipak, rođaci tvrde da je Biljana otrovana, kao i da je neko treći ubio Ivana, a nju naterao da se otruje. Spasić ne isključuje da je Biljana mogla da postane žrtva ucene ukoliko je ubistvo počinila sa ljubavnikom.

- Može postati žrtva ucene, izdaje ili da muškarac prijavi slučaj ili pak nestane iz njenog života.

Ivanova i Biljanina deca su u šoku zbog svega što se oko njih dešava. 

- Ovo će na decu ostaviti veliku traumu. Ukoliko se ispostavi da je Biljana izvršila zločin, ona je onda imala sigurno neki poremećaj koji se genetski može preneti i na decu. Moraju da znaju da treba da idu na psihoterapiju, jer te mračne emocije mogu biti skrivene duboko u njihovoj podsvesti. Svaka kriza će ih dovoditi do ove traume, a psihoterapija može da im pomogne jer menja čoveka neurološki - naglašava psihološkinja Repac.

Biljana je radila u fabrici zajedno sa čovekom iz sela Slavujevce, sa kojim je kako se sumnja bila i u ljubavnoj vezi.

Mladi advokat Aleksandar Lazarević (28)  priznao je da je bio u vezi sa Biljanom S. (36), ali tvrdi da nije umešan u ubistvo.

Podsetimo, serija ovakvih zločina potresla je Srbiju u prethodnih nekoliko godina, a pre samo mesec i po dana Tereza P. (46) iz Zrenjanina svirepo je ubila svog četrdesetdvogodišnjeg supruga Srđana P. raskomadala, a zatim skuvala. Ispostavilo se da žena boluje od šizofrenije, ali nije pila lekove.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike