Hrkalovićeva stigla u Sektor unutrašnje kontrole: MUP proverava optužbe iznete u javnosti (FOTO)

24.06.2022

09:13

0

Više javno tužilaštvo juče je saopštilo da će po njihovom nalogu SUK MUP Srbije obaviti razgovore sa Stefanovićem i Hrkalovićevom u svojstvu građana

Hrkalovićeva stigla u Sektor unutrašnje kontrole: MUP proverava optužbe iznete u javnosti (FOTO)
ATAImages/ A.A.

Nekadašnja državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović stigla je u Sektor unutrašnje kontrole radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti povodom iznetih tvrdnji i drugih navoda koje je proteklih dana putem medija iznosila o ministru Nebojši Stefanoviću.

- Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupaće u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja - saopštio je MUP. 

Poziv je dobio i ministar Stefanović.

- Gospodin Stefanović i gospođa Hrkalović, kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova su pozvani na razgovor od strane Sektora unutrašnje kontrole radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti - saopštio je juče MUP.

ATAImages/ A.A.
 

Inače, Više javno tužilaštvo juče je saopštilo da će po njihovom nalogu SUK MUP Srbije obaviti razgovore sa Stefanovićem i Hrkalovićevom u svojstvu građana. To se, prvenstveno, odnosi na proveru navoda Hrkalovićeve u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića.

Inače, po zahtevu VJT, ovaj sektor je isti poziv pre dva dana uputio i načelniku četvrtog odeljenja beogradske policije (zaduženo za suzbijanje narkotika) Slobodanu Milenkoviću zvanom mali Senta. Povod je javni istup Hrkalovićeve, koja je Milenkovića dovela u vezu sa rasturanjem droge.

Da podsetimo, međusobne optužbe ministra odbrane Nebojše Stefanovića i bivše državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović otkrile su ogromne razmere afere prisluškivanja predsednika države Aleksandra Vučića.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti