Stani ili pucam! Policajac u civilu jurio ubicu Šakovića po Budvi, ali je uspeo da mu umakne

19.06.2022

16:42

0

Egzekutor se spotakao nedaleko od ulaza u hotel "Mogren" i na tom mestu nađeni otisci, kao i bela košilja i kačket

Stani ili pucam! Policajac u civilu jurio ubicu Šakovića po Budvi, ali je uspeo da mu umakne
Printscreen/YouTube/Vijesti online/Profimedia

Ubica u belom, nakon što je ispalio osam metaka u Milića Minju Šakovića u Budvi, uspeo je da pobegne policajcu u civilu koji se slučajno zatekao u obližnjem kafiću sa prijateljima.

Kako prenose crnogorski mediji, kad je Šaković ranjen nastala je opšta panika, što je ubici pomoglo da pobegne, a u poteru za njim krenuo je policajac koji je bio van dužnosti u tom momentu.

Policajac je, prema kazivanju očevidaca, izdao naredbu ubici da stane ili će pucati, ali nije mogao da upotrebi oružje, jer bi ugrozio živote građana koji su panično bežalii.

Na saslušanju u policiji prijatelji sa kojima je Podgoričanin sedeo u restoranu rekli su da su primetili sumnjivog muškarca koji je prvi put prošao pored njih i da su upozorili Šakovića na njega, ali je on nastavio mirno da jede.

Nakon toga ubica se ponovo pojavio i krenuo ka njihovom stolu, na šta su prijatelji ubijenog rekli: "Ovaj je sumnjiv, pogledaj ga!". Nakon što je prišao stolu, ispalio mu je tri metka u glavu, a kada je Šakovićj pao na pločnik ispalio je još pet metaka u njega.

Iz Uprave policije, kako prenosi crnogorski mediji, rečeno je da se egzekutor spotakao nedaleko od ulaza u hotel "Mogren" i da su inspektori na tom mestu pronašli otiske. Nešto dalje pronašli su i belu košulju i kačket koje je nosio.

Šaković je više puta pozivan u Centar bezbednosti Budva, gde mu je sugerisano da je ugrožen. Navodno su mu i prijatelji savetovali da se čuva, ali je on ušao u dnevnu rutinu. Postavio je malo bolji video nadzor na lokalu koji je preuzeo u Budvi, ali to nije bilo dovoljno. Pretpostavlja se dfa je ubica znao njegovo kretanje.

Kako navode izvori crnogorskih medija, sumnja se da je Šaković još jedna žrtva u ratu zavađenih kotorskih klanova, "škaljarskog" i "kavačkog".

Bonus video

Privatna arhiva

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam