Si Đi Ping iz Kotora hteo da ubije vođe “kavčana”: Spremio “šerpu” da ih raznese za četiri miliona evra

25.05.2022

09:11

0

Autor: 24sedam

Slobodan Kašćelan se nije pridružio krivičnom gonjenju Jovice Vukotića

Si Đi Ping iz Kotora hteo da ubije vođe “kavčana”: Spremio “šerpu” da ih raznese za četiri miliona evra
zvicer kascelan - Copyright MUP/Printscreen

Navodni vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan rekao je da sa Jovanom Vukotićem nije imao nerešenih sporova i da zbog toga ne može ni da zamisli zbog čega je taj Kotoranin pripremao njegovo ubistvo.

On je to saopštio saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu  u svojstvu oštećenog, u postupku protiv Vukotića, Jovana Mrvaljevića i Vladana Mijuškovića i nije se pridružio krivičnom gonjenju protiv navodnog vođe škaljarskog kriminalnog klana.

U tužilačkom aktu koji potpisuje specijalni tužilac Saša Čađenović, objašnjava se da je Kašćelan tužiocima ispričao i da je tokom novembra i decembra 2020. godine stalno boravio u svojoj kući u naselju Vidikovac I da je retko izlazio iz kuće, iz razloga što ga je pratila policija, koja ga je i kontrolisala.

Vukotića SDT tereti da je izvršio krivično delo - teško ubistvo putem podstrekivanja, na štetu Kašćelana, Radoja Zvicera, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Prema optužnici, Kotoranin je upravo tokom novembra i decembra 2020. godine podstrekao druge na ubistvo. Navodno, to je činio porukama, preko kriptovane SKY ECC aplikacije.

”Na način što je putem tekstualnih poruka, preko kriptovanih mobilnih telefona SKY ECC nudio četiri miliona eura kako bi se lišili života Kašćelan i Radoje Zvicer, tako što je preko aplikacije SKY ECC Tuzović Emilu poslao poruku:

Jovica Vukotić Printscreen
Jovica vukotić vođa "škaljarskog klana"

Uz pojašnjenje da je Vukotić na SKY aplikaciji koristio nadimak Si Đi Ping, Vukadinović Laufer, u optužnici piše da su “čatovali” sa Englezom i Barmausom, te da se tada Vukadinović raspitivao za letove.

Tužioci tvrde da je Vukotić ostalim članovima grupe 26. januara prošle godine napisao da ima kriminalni plan i da mu je neophodna eksplozivna naprava tzv. “šerpa” i da je obezbijedio dobru poziciju sa koje se mogu ubiti Kašćelan i Zvicer.

”I da je za likvidaciju oba lica nagrada četiri miliona eura, a ukoliko se likvidira samo jedan nagrada je dva miliona”...

Tvrdeći da su članovi tog klana pratili Kašćelana, tužioci u dokumentu pišu da su to zaključili iz jedne od razmijenjenih poruka, u kojoj ga oslovljavaju sa “drtina”.

Specijalni tužilac Saša Čađenović tražio je da se sudi u odsustvu Vukotiću i Vladanu Mijuškoviću koji su u bjekstvu.

 ‘Ako dvojicu derne, četiri će se dati’...U nastavku komunikacije određuje da se radi o Kašćelanu i Zviceru, i tražio od Tuzović Emila da angažuje izvjesnog Čilija kako bi uz upotrebu eksplozivne naprave obe osobe istovremeno bile lišene života, što je Tuzović i prihvatio, piše u dokumentu.

Tužioci obrazlažu da je Tuzović angažovao za sada neidentifikovane osobe da u Kotoru ubiju Kašćelana i Zvicera:

U istom dokumentu, u izjavi svedoka saradnika Hasana Turkovića piše da je to ubistvo trebalo da bude izvršeno u Podgorici.

Turković je pred tužiocima tvrdio da je Janko Vukadinović svima u grupi prosleđivao Kašćelanove fotografije:

-Jer ga je neko pratio, a Janko mu je rekao da Kašćelana prati više grupa i da će javiti tačno vreme njegovog dolaska na cetinjske semafore”.

Miljković i Belivuk/Pink/Printscreen
Marko Miljković i Veljko Belivuk optuženi za sedam ubistava

”Iz komunikacija koje su dostavljene zamolbenim putem, a koje su okrivljeni imali preko kriptovane SKY ECC aplikacije, utvrđuje se da je postojala komunikacija između okrivljenog Vukotića i Vukadinovića i to 21. januara 2021. godine, a u vezi plana da se ubiju Veljko Belivuk i Marko Miljković na aerodromu Tivat...

Tužioci tvrde da je Vukotić ostalim članovima grupe 26. januara prošle godine napisao da ima kriminalni plan i da mu je neophodna eksplozivna naprava tzv. “šerpa” i da je obezbedio dobru poziciju sa koje se mogu ubiti Kašćelan i Zvicer.

I da je za likvidaciju oba lica nagrada četiri miliona eura, a ukoliko se likvidira samo jedan, nagrada je dva miliona...

Svedok Hasan Turković, navodni član Vukotićeve kriminalne grupe, tužiocima je ispričao da je to ubistvo “odloženo”, a da je likvidacija Belivuka bila hitna.

 Ispričao je i da mu je Janko Vukadinović rekao da je Kašćelanu odloženo suđenje koje je trebalo da bude 22. januara.

- Planiranje ubistva Belivuka je rađeno nakon što se odustalo od Kašćelana, rekao je Turković tužiocima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike