SAZNAJEMO Belivukov klan, posle ubistava u Atini i na Krfu, čeka još optužnica! Postoji samo jedan način da zloglasna grupa bude oslobođena

17.06.2022

18:45

1

Nije tačno da većina okrivljenih pokušava da dobije status svedoka saradnika

SAZNAJEMO Belivukov klan, posle ubistava u Atini i na Krfu, čeka još optužnica! Postoji samo jedan način da zloglasna grupa bude oslobođena
miljkovic velja optuznca copy - Copyright ATA Images/E-Stock/Pixabay

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića od ukupno 30 članova tereti se za sedam brutalnih ubistava na teritoriji Republike Srbije, a prema rečima ministra unutrašnjih poslova Aleksanda Vulina, ova grupa odgovorna je za četiri ubistva u Grčkoj - dva lica u Atini i dva lica na Krfu. Međutim, portal 24sedam saznaje da ni ovde nije kraj optužnicama protiv zloglasnog klana i da se spremaju dokazi za mnogo više ubistava.

- Broj počinjenih ubistava zvanično je sedam, još uvek nezvanično 11, a i kad se ovaj dvocifreni broj ozvaniči, čekaju se nove optužnice. Taj broj je tek abnormalan, a biće ozvaničen - rekao je izvor našeg portala.

Kako objašnjava, optužnice protiv ovog klana su jako specifične i nije čudo što je više advokata ušlo u proces i izašlo iz njega.

- Ne radi se tu ni o kakvom moralu, optužnica je sama po sebi koncipirana tako da može da dođe do doživotne robije za organizatore, ali i oslobađajuće presude. Najbolji primer specifičnosti je i hapšenje advokata Dejana Lazarevića, koji je branio većinu okrivljenih.

Ono što je zanimljivo jeste to da ova grupa nema čemu da se nada, osim u jednom slučaju.

- Jedini način da članovi klana dobiju oslobađajuću presudu je da sud ne može da dokaže da su fotografije žrtava koje su videli ljudi širom Evrope, ali i transkripti razgora, pribavljeni protivzakonito - kaže naš izvor.

Međutim, transkripti kao takvi ne dokazuju ubistva, jer ne upućuju direktno na delo, već daju pretpostavke i stvaraju sumnju.

Broj svedoka saradnika zapečaćen

Naš izvor otkriva da je Marko Miljković posle mnogo uzaludnih pokušaja da se iole izvuče, na bilo koji, najbanalniji način, sateran u ćošak i da je on taj kod koga strah preovladava.

- Njemu će biti samo gore, ali jedno je sigurno, a to je da on nikako neće moći da dobije status svedoka saradnika. I nije istina da većina okrivljenih pokušava to. Jedini koji su progovorili o svemu i našli način da se domognu povlastica su Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević - rekao je izvor.

Zloglasnom klanu se za sada na teret stavljaju likvidacije Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića. Takođe, u dogovoru sa grčkim istražnim organima na optužnici će se naći i likvidacije vođa "škaljaraca" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića pred njihovim porodicama u januaru 2020. godine u Atini, ali i Damira Hadžića i Alana Kožara na Krfu.

Kao nestali, a veruje se da su žrtve klana, vode se Ljubomir Lainović, sin Branislava Lainovića Dugog, Strahinja Marković (22), Jovo Kecman (51), Vukašin Košović (21), Filip Marjanović (23), Dario Đorđević (23), kao i Strahinja Belošević (31) i Aleksandar Halabrin (26).

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike