Tragove krvi i žrtve uklanjali sonom kiselinom! Otkriven zadatak Radoja Zvicera: Detalji optužnice protiv "kavačkog klana"

31.01.2022

17:47

0

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo optužilo Slobodana Kašćelana, Radoja Zvicera i još 13 pripadnika "kavačkog klana"

Tragove krvi i žrtve uklanjali sonom kiselinom! Otkriven zadatak Radoja Zvicera: Detalji optužnice protiv "kavačkog klana"
Foto: Youtube/Ukrajinska policija

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo u optužnici protiv Slobodana Kašćelana, Radoja Zvicera i još 13 pripadnika "kavačkog klana" navodi da je kriminalna grupa formirana 2020. i da je jedan od organizatora i dalje nepoznat.

Kako prenosi portal Dan, u optužnici se navodi da se Kašćelan tereti da je "sebi odredio zadatak da planira izvršenje krivičnih dela, daje uputstva i naredbe članovima kriminalne organizacije, obezbeđuje materijalna sredstva za izvršenje krivičnih dela i učestvuje u njihovom izvršenju".

Prema optužnici, Kašćelan je određivao koga od pripadnika rivalskih kriminalnih klanova treba ubiti. Okrivljeni Zvicer je prikupljao podatke o kretanju osoba koje bi trebalo ubiti i obezbeđivao elektronska sredstva za nadzor i praćenje. Bio je zadužen i da određuje mesto izvršenja krivičnih dela kao i način na koji će krivična dela pripadnici izvršavati, piše, između ostalog u optužnici, kojom im se na teret stavlja brutalno ubistvo "škaljarca" Nikole Stanišića u avgustu 2020.

Zvicer im je, kako se navodi, davao instrukcije i na koji način da uklone tragove i koja sredstva da koriste. Prema optužnici, Zvicer je članovima grupe savetovao da se prilikom uklanjanja tragova krvi preko zemlje pospe sona kiselina.

Radoje Zvicer, da podsetimo, uspeo je da izbegne hapšenje i za njim su poternice raspisale i Crna Gora i Srbija. On je, navodno, blisko sarađivao sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su u februaru prošle godine uhapšeni u Srbiji i od tada su u pritvoru.

Prema navodima optužnice, pripadnici kriminalne grupe oteli su Stanišića i vezanog ga ubacili u automobil. Tokom vožnje su ga mučili kako bi im dao šifru svog kriptovanog telefona i odao planove suprotstavljene kriminalne grupe. Posle svirepog ubistva, kako se navodi u optužnici, uklonili su tragove i Stanišićeve posmrtne ostatke odneli do kuće koja se nalazi u reonu Nacionalnog parka "Lovćen", gde su ih zakopali.

Bonus video

192_rs

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti