"Mogao je da zove bilo ko, ali ja Miljkoviću blindu ne bih vratio": Policajci u belešci naveli da je vozilo moralo da ide na skener

14.06.2022

11:07

0

Autor: 24sedam

Ovo vozilo nije se vodilo na Miljkovića, ali su u njemu pronađena ovlašćenja na njegovo ime i na Veljka Belivuka

"Mogao je da zove bilo ko, ali ja Miljkoviću blindu ne bih vratio": Policajci u belešci naveli da je vozilo moralo da ide na skener
Copyright Printscreen/Pink

Bivši načelnik beogradske policije Milan Stanić, koji je saslušan danas u Višem sudu u Beogradu kao svedok na suđenju bivšem zameniku načelnika SBPOK Goranu Papiću, rekao je da je preko vajber grupe bio obavešten da je Interventna jedinica zaustavila Marka Miljkovića u blindiranom vozilu, kao i da je postojala odluka da se blinde posebno kontrolišu.

Kako je naveo, Miljković mu je bio poznat kao pripadnik organizovane kriminalne grupe.

E-Stock
 

- Bio sam obavešten da je Goran Papić zvao tadašnjeg načelnika beogradskog UKP-a Munižabu i rekao da SBPOK treba da obavi razgovor sa Miljkovićem, a po nalogu tužilaštva, pa je Miljković predat u SBPOK, a kasnije vraćen u UKP. Meni nije pominjano da postoji neki problem sa njegovim vozilom, a da sam znao da postoji neki problem sa vozilom, mogao je da zove bilo ko, ali vozilo ne bi bilo vraćeno. - naveo je Stanić.

Na današnjem suđenju pročitana je i službena beleška trojice policajaca, koji su ocenila da vozilo nije trebalo da bude vraćeno, jer po njihovom mišljenju trebalo da prođe skener i da se obavesti Interpol da se proveri da li je vozilo kradeno. Ovo vozilo nije se vodilo na Miljkovića, ali su u njemu pronađena dokumenta, odnosno ovlašćenja na ime Miljkovića i Veljka Belivuka.

Bivši ministar policije, i još uvek aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji je bio pozvan da svedoči na današnjem suđenju, nije došao. On je obavestio sud da je trenutno na sajmu naoružanja u Francuskoj i da ova službena poseta traje od 12. do 16. juna.

Goran Papić se sumnjiči za trgovinu uticajem, odnosno da je naredio da se Marku Miljkoviću, desnoj ruci Veljka Belivuka, mimo procedure vrati blindirani BMW.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike