Šokantna izjava bivšeg šefa POSKOK-a: Zvicer i kavčani od prodaje kokaina finansirali neonaciste u Ukrajini?

10.03.2022

10:59

0

Autor: 24sedam

Milanović je napomenuo da se Zvicer krio u Ukrajini i da je navodno oružje išlo iz Crne Gore u Ukrajinu

Šokantna izjava bivšeg šefa POSKOK-a: Zvicer i kavčani od prodaje kokaina finansirali neonaciste u Ukrajini?
Copyright Ljuba Milanovič Printscreen/Youtube/Happy

U jutarnjem programu na Happy televiziji jutros je Ljuba Milanović nekadašnji inspektor SUP Beograd za krvne delikte i drogu, kasnije šef  POSKOK-a koji je istraživao politička ubistva u Srbiji, i donedavni prvi operativac srpske ambasade u Crnoj Gori kazao da vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i kavčani od prodaje kokaina navodno finansiraju neonaciste u Ukrajini!

Takođe, napomenuo je da se Zvicer krio u Ukrajini i da je navodno oružje išlo iz Crne Gore u Ukrajinu.

- Zna se da se Zvicer tamo krio i da je podržavao nenonaciste u Ukrajini. Isto tako zna se da je određeno oružje išlo iz Crne Gore u Ukrajinu. Da bi imali jasnu sliku o svemu ovome treba sagledati kako je nastao kavački klan i da je izgubio dosta svojih pripadnika. Tu nastaje konglomerat. Belivuk je samo trenutno izbio u prvi plan u Srbiji. Mislim da Belivuk nije sposoban da sve sam osmisli. Koliko je Belivuk involviran ne znam, ali se pozadina nazire - kazao je Milanović.

Foto: Youtube/Ukrajinska policija
 

Atentat na Zvicera

Podsetimo, osumnjičeni za pokušaj ubistva jednog od vođa kavačkog klana Radoja Zvicera, Srbi Petar J., Milan B. i Crnogorci Stefan M. i Emil T., branili su se ćutanjem pred nadležnima u Kijevu pre nekoliko meseci.

Okružni sud u Kijevu im je tada proudžio pritvor do 8. februara 2021. odlukom istražnog sudije Tatjane Ilijeve i prema njima su produžene mere predostrožnosti. Portal "detective-info.com" je preneo da su četvorica osumnjičenih u jesen 2020. podvrgnuti psihijatrijskom veštačenju koje je pokazalo da su sva četvorica zdrava.

Međutim, pred nadlženima, kako prenosi ovaj portal, oni su "držali jezik za zbima". Sa druge strane, tokom istrage su govorili Radoje i Tamara Zvicer, za koju je ovaj portal ranije pisao da je spasila život Zviceru zapucavši na napadače.

U svom svedočenju datom tokom istrage, Tamara i Radoje su ispričali da su se zajedno preselili u Ukrajinu gde im je 2019. godine rođen najmlađi sin. Navodno su iznajmili stan u elitnom kraju Kijeva, a kobnog popodneva su krenuli u šetnju. U tom trenutku je, kako su ispričali, počela da pada kiša, pa su odlučili da krenu ka kući.

Tamara je već bila na putu kada se Radoje zadržao kako bi sačekao psa. Taj trenutak su iskoristili Đurić i Tuzović i otvorili su vatru ispalivši desetak hitaca od kojih je pet pogodilo Zvicera. On je uspeo da se sakrije u obližnji kafić odakle je prevezen u bolnicu. Posle operacije, doputovao je u Crnu Goru.

Miljković i Belivuk Printscreen
 

Sumnjivi sastanci

Prošle godine Zvicerovo ime se ponovo pojavio u medijima i kako su tada pisali crnogorski portali, on je bio u Crnoj Gori i tamo je tada ugostio opasnog vođu navijača iz Beograda Veljka Belivuka poznatijeg kao Velja Nevolja i njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića. Grupa na čijem čelu stoji Velja Nevolja, godinama se smatra najopasnijom u prestonici Srbije, operativni podaci pokazuju da uskoro sarađuju sa kavačkim klanom, što je pokazao i sastanak u Crnoj Gori sa Zvicerom, koji predvodi ovu opasnu kriminalnu grupu.

Podgoričke "Vijesti" su zatim prenele da je u Crnoj Gori sprečena likvidacija Veljka Belivuka. 

Likvidacija plaćena pola miliona evra

Tokom istrage je utvrđeno da su napadači koji su pokušali da ubiju Radoja Zvicera imali pola miliona evra koje je trebalo da podele nakon uspešnog atentata, a dodatno im je 100.000 evra plaćen trošak boravka u Ukrajini, te praćenja, skrivanja i bekstva.

U sklopu istrage o ovom slučaju priveden je i jedan službenik ukrajinske policije, koji im je navodno pružio logističku podršku prilikom bekstva u Odesi.

Govoreći u kontekstu motiva zločina, od prvog dana je bilo jasno da je reč o nastavku višegodišnjeg sukoba između škaljarska i kavačke kriminalne grupe.

Takođe, napadači na Zvicera su amnestirani i u ratu se bore na strani Ukrajine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike