"Boriću se do zadnje kapi znoja da dokažem da sam nevin": Ovo je Šarić poručio advokatu koji ga je posetio na Vaskrs!

26.04.2022

10:15

0

Autor: Lj.K.

Darko Šarić je šest godina bio u bekstvu, a potom je osam godina proveo u pritvoru Specijalnog suda

"Boriću se do zadnje kapi znoja da dokažem da sam nevin": Ovo je Šarić poručio advokatu koji ga je posetio na Vaskrs!
šarić katančević - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Tanjug/Miloš Milivojević

Iako je verovao da će ovogodišnji najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs konačno proslaviti u krugu porodice, planovi Pljevljaka Darka Šarića izjalovili su se jer se od pre desetak dana on ponovo nalazi iza rešetaka.

Vaskršnje praznike provodi u samici pritvorske jedinice Specijalnog suda u kojoj ga je jutros, trećeg dana praznika, posetio branilac Dalibor Katančević.

On je nakon posete,samo za 24sedam, otkrio šta mu je Šarić poručio.

24sedam/Tanjug/Jadranka Ilić
Hapšenje Darka Šarića na Senjaku

- Rekao mi je da će se do poslednje kapi svoga znoja boriti da dokaže da mu je ovo hapšenje namešteno i da sa optužbama za ubistvo nema ništa, rekao je Šarićev branilac.

Na pitanje u kakvom je psihičkom stanju Šarić nalazi, s obzirom da je poslednjih nekoiko meseci boravio u kućnom pritvoru, posle osam godina provedenih u istražnom zatvoru, Katančević je kratko odgovorio:

- Neraspoložen je, kako može da bude.

Podsetimo, Darko Šarić je pre desetak dana uhapšen u svojoj luksuznoj kući na Senjaku zbog sumnje da je, boraveći u istražnom zatvoru, organizovao kriminalnu grupu koja se bavila švercom kokaina, kao i zbog sumnje da je po njegovom nalogu decembra 2020. godine u Ekvadoru ubijen Milan Milovac, za koga se verovalo da mu je godinama bio desna ruka u prekookeanskom švercu droge.

Specijalna antiteroristička jedinica je tog jutra u blizini Šarićeve vile uhapsila i njegovog advokata Dejana Lazarevića, koji je do tog trenutka bio glavni branilac Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a uhapšeno je još nekoliko osoba, među kojima i trojica policajaca.

Sumnja se da je Šarić iz pritvora komuniciriao preko Skaj telefona, kao i preko dva satelitska telefona, i to sa Petrom Ćosićem Šarcom, bivšim specijalcem hrvatske policije, koji je sa još deset osoba istog jutra kad i Šarić, uhapšen u Zagrebu.

Po nalogu Europola i Eurodžasta Šarić i Ćosić su godinu i po dana bili pod opservacijom, a kompletnu skaj komunikaciju skinula je franucska policija, koja je potom dokazni materijal dostavila srpskoj ihrvatskoj  policiji.

Protiv Darka Šarića u Srbiji se vode dva sudska procesa, jedan zbog šverca kokaina, a drugi zbog pranja para od droge. Protiv njega je 2008. godine pokrenuta akcija “Balkanski ratnik” u kojoj je pohapšeno više članova njegove grupe, a on se dao u bekstvo.

Srpskim pravosudnim organima predao se 2014. godine, a krajem 2021. pušten je u kućni pritvor.

BONUS VIDEO

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike