Zašto Marko Miljković mrzi žene? Nekada tih i povučen, postao je krvnik od koga Srbija zazire

23.08.2021

06:10 >> 11:15

0

Autor: Lj. K.

Miljković je patološki mrzeo Lazara Vukićevića koji je pre više od deceniju bio u vezi sa Markovom sadašnjom suprugom

Zašto Marko Miljković mrzi žene? Nekada tih i povučen, postao je krvnik od koga Srbija zazire
Copyright Miljković i Belivuk/Printscreen

Marko Miljković, najverniji saradnik vođe kriminalnog klana Veljka Belivuka, u mladosti je bio tih i povučen mladić, za koga će se ispostaviti da je glavni organizator monstruoznih ubistava u kući stravi u Ritopeku, u kojoj je, prema dosadašnjim rezultatima istrage, ubijeno najmanje osoba na krajnje svirep način.

Kako je ispričao njegov poznanik iz mladosti za “Alo”, Miljković, kome je nadenut nadimak Mesar, naročito je bio agresivan i napadan prema ženama.

Pročitajte još

Optužnica protiv Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe podignuta je krajem jula, a javnost je zanemela kad su obelodanjeni detalji kako su se iživljavali nad svojim žrtvama, koje su sami pripadnici klana snimali telefonima i slali jedni drugima.

Član ovog kriminalnog klana Bojan Hrvatin pristao je na status svedoka saradnika u proesu protiv svojih dojučeršanjih vođa i saradnika, otkrivši brutalne akcije Veljine grupe.

Marko Miljković sa otetim “škaljarcem” sa čijeg je telefona mamio žrtve Printscreen/Pink

Detaljno su opisani zločini Marka Miljkovića koji se bavio namamljivanjem žrtava u kuću smrti i organizacijom ubistava, a kako se navodi, nije moglo, a da se ne primeti, da je čak i uživao u tome!

Osoba, koja ga je od ranije poznavala, izjavila je da je bila iznenađena njegovom krvoločnošću, jer je ranije bio potpuno.

– Marko je bio sportista i samo mu je to bilo na umu. Uvek je bio izuzetno tih i povučen. Nije bio naročito komunikativan, ni agresivan. Zbog toga smo bili iznenađeni, kada su isplivali svi ovi dokazi u javnosti. Nismo mogli da verujemo da je spreman na sve to što se ovih dana može videti i čuti u javnosti – ispričao je on.

Rekao je da je Miljković bio čudak koga je, ipak, naivjše upamtio po njegovom odnosu prema ženama:

Lazar Vukićević

– Imao je loše ponašanje prema ženama. Kada bi poželeo da ima neku od njih, napao bi je tako da se to graničilo sa seksualnim uznemiravanjem. Jednom je devojku stariju od njega napao naočigled drugih ljudi i jedva su je odbranili.

Miljković je imao važnu ulogu u namamljivanju žrtavau „kuću smrti“.
Kako kog suparnika ubiju, Miljković bi uzeo njegov telefon i nastavio da se dopisuje sa suparnicima i da dovlači jednu po jednu žrtvu.

Upravo zahvaljujući njemu uspeli su da kidnapuju uticajnog „škaljarca“ Mila Radulovića Kapetana iz Crne Gore, preko kojeg su namamili još više žrtava u Ritopek.

Njegov odnos prema ženama donekle se ogledao kasnije i u vršenju krivičnih dela.

Posebno je bio maštovit kada je mučen i ubijen Lazar Vukićević, na koga je Miljković imao pik i to upravo zbog žene.

Hapšenje Belivukovog klana Foto: mup. gov.rs

Kada su mu u Tužilaštvu za organizovani kriminal predočeni detalji o tome kako mu je sin mučen i ubijen, otac pokojnog Lazara ispričao je da je njegov sin bio u konfliktu sa Markom, jer je 2007-2008. bio u ljubavnoj vezi sa njegovom sadašnjom ženom.

Nakon što su Belivuk i Miljković 14. oktobra 2020. godine u Crnoj Gori ubili dvojicu pripadnika „škaljarskog klana“, a Mila Radulovića zvanog Kapetan oteli, istog dana njihovi poslušnici u Ritopeku su ubili Lazara Vukićevića.

Preko kritpovane aplikacije „Skaj“ Miljković se tog dana obratio pripadnicima klana:

Pročitajte još

– Ništa mi draže nema nego što smo Lazu odrali, znači, brate, ja ne mogu da ti opišem… Vidi, odrali smo Lazu, odrali smo Kasapa (Hodžića), odrali smo Zeta (Spahića) i evo ga Kapetan, i njega ćemo da oderemo za koji dan, znači, burazeru, četvorka danas, ubili smo ih, i to sve ključni, dok je Belivuk tražio da mu opišu detalje kako su mučili i ubili Lazara, tražeći da njemu i Miljkoviću „nahrane ego“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike