Ko je uneo mobilni telefon u Šarićevu ćeliju: Poznato na koga je usmerena istraga!

21.04.2022

09:06

0

Mali telefon može da se kupi po ceni od 10 do 20 dolara

Ko je uneo mobilni telefon u Šarićevu ćeliju: Poznato na koga je usmerena istraga!
ATAImages/Antonio Ahel

Prema navodima tužilaštva, Šarić je u svojoj ćeliji koristio mobilni sa skrivenom Skaj aplikacijom, preko kog je komunicirao sa ostalim pripadnicima kriminalne grupe i navodno im davao naloge.

Sumnja se da je on na Skaju imao nadimak Korona i da je telefon koristio u pritvorskoj ćeliji. Istražitelji pokušavaju da utvrde ko mu je i na koji način doturio telefon, naročito kada se zna da su pretresi i kontrola prilikom ulaska u pritvor u zgradi Specijalnog suda veoma strogi.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Šarić je u pritvoru u Ustaničkoj ulici boravio od kada se predao srpskom pravosuđu u martu 2014. do decembra prošle godine, kada je prebačen u kućni pritvor sa nanogicom.

- Sumnja se da je kriminalnu grupu organizovao 2020, u vreme dok je boravio u pritvoru. On je u ćeliji boravio sam, nije imao cimere, a u posetu su mogli da mu dolaze advokati i najbliži srodnici i to isključivo uz dozvolu suda. Dakle, telefon je mogao da mu doturi ili neko ko je dolazio u posetu ili neko od zaposlenih u pritvoru i upravo je to predmet istrage - objašnjava sagovornik Kurira.

Miljković krio telefon u improvizovanim tegovima
Marko Miljković/Printscreen/Pink
 

Mobilni telefoni u pritvoru su najstrože zabranjeni, a u istoj zgradi, u grupnoj sobi, mini telefon je pronađen i kod Marka Miljkovića, desne ruke Veljka Belivuka.

- Pretres Miljkovićeve ćelije trajao je četiri sata, pre nego što je tek na skeneru u flašama napunjenim solju, koje su pritovrenici koristili kao tegove, otkriven mobilni telefon malih dimenzija. Miljković je tvrdio da nije njegov, čak i da su mu stražari podmetnuli, ali je posle veštačenja utvrđeno da je broj koji je pozivan nekoliko sati uoči otkrivanja telefona u ćeliji bio broj njegovog advokata - navodi izvor upoznat sa ovim slučajem i dodajaje da je Miljković bio disciplinski kažnjen, tako što su mu na tri meseca bile zabranjene posete porodice, ali ne i advokata.

Gejmer I. K. priznao je da je nabavio šifrovane telefone "Skaj" za kriminalnu grupu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. On je posle hapšenja Velje Nevolje i članova njene ekipe 4. februara rekao i da je izbrisao sve prepiske i slike klanja i kasapljenja sa Skaja iz njihovih telefona.

Telefon kod još jednog pripadnika klana

ATAImages/Antonio Ahel
 

Interesantno je, kako dodaje, da je Miljkovića i Šarića branio isti advokat, Dejan Lazarević koji je uhapšen u poslednoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal u kojoj su lisice stavljene i Darku Šariću.

Advokati sa lisicama

Dejan Lazarević, koji godinama brani Šarića, nije jedini advokat koji je uhapšen zbog obavljanja "prljavih poslova".

Pre Lazarevića, na spisku okrivljenih pripadnika Šarićeve kriminalne grupe našli su se i advokati Radovan Štrbac i Andrija Krlović, koji su osuđeni u postupku za pranje novca stečenog od prodaje kokaina.

Slična situancije je bila i sa pripadnikom Belivukove grupe, Filipom Ivanovskim, u čijoj je ćeliji takođe otkrivena dva telefona, ali je njegov cimer priznao da ga je koristio on, a ne Ivanovski.

Zatvorski telefon jeftin i minijaturnih dimenzija

Mobilni telefon pronađeni u ćelijama Marka Miljkovića i Filipa Ivanovskog na internetu može da se kupi po ceni od 10 do 20 dolara. U ponudi ga, za oko 2.000 dinara, imaju i pojedini domaći sajtovi.

Iako najmanji telefon koji postoji na tržištu, baterija mu traje i do dva dana, a specifičnost mu je i to što ima opciju promene glasa, pa tako može da se podesi da onaj ko zove čak uopšte nema muški, već glas žene ili deteta. Praktičan je i zbog toga što se puni preko kabla koji se uključuje u televizor, koji je inače dozvoljen iza rešetaka. Debljina mu je tek jedan centimetar, širina 2,3, a dužina 7,2 centimetra, piše Kurir.

 

Bonus video
24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti