Dijana kao svedok ne sme da laže: Moraće da ispriča ko je namestio hapšenje srpskom Eliotu Nesu!

21.04.2022

08:23

0

Autor: 24sedam

Sumnja se da su Malešiću hapšenje podmetnuli moćnici iz policije jer je o njima prikupio neoborive dokaze da su sarađivali sa kriminalcima

Dijana kao svedok ne sme da laže: Moraće da ispriča ko je namestio hapšenje srpskom Eliotu Nesu!
dijana_hrkalovic_21042022_0011 - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Sumnjiva istraga protiv generala srpske policije Slobodana Malešića koji se, sa još nekoliko osoba, tereti za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja, nastavlja se danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal svedočenjem kontroverzne bivše državne sekretarke u MUP Srbije Dijane Hrkalović, koja u ovom slučaju ne sme da laže.

Ona će morati da odgovori na sva pitanja vezana za rad Slobodana Malešića koji je uhapšen kao načelnik novosadske policije i koji je sa te pozicije pokušao da stane na kraj organizovanom kriminalu koji je pre njegovog postavljenja na tu funkciju preplavio Novi Sad, upravo u vreme kada su Hrkalovićeva i jedan broj bivših funkcionera MUP imali veoma sumnjive kontakte sa vođama organizovanih kriminalnih grupa. S tim u vezi, treba napomenuti da se protiv Dijane Hrkalović pred Specijalnim sudom vodi sudski postupak pod optužbom da je počinila krivična dela trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja tako što je pokušala da zaštiti bosanskog kriminalca Darka Eleza.

Hrkalovićevu, u slučaju svedočenja u istrazi koja se vodi protiv Malešića, obavezuje zakon o krivičnom postupku prema kome lažno svedočenje podleže krivičnom gonjenju.

24sedam/Profimedia
General policije Slobodan Malešić

Kako je 24sedam već pisao, uhapšeni Slobodan Malešić, koga zbog borbe protiv kriminalaca zovu srpski Eliot Nes, sklonjen je iza rešetaka da ne bi obelodanio brojne dokaze koje poseduje protiv policajaca koji već godinama sede u policiji kao krtice organizovanih kriminalnih grupa i za to dobijaju ogromne pare.

Pravi razlog hapšenja načelnika Slobodana Malešića za naš portal otkrio je njegov kolega iz vrha MUP (ime i prezime poznato redakciji), koji je sa njim godinama sarađivao na raskrinkavanju ne samo kriminalnih grupa, nego i njihovih jataka i saradnika u srpskoj policiji.

Kako je naveo, namestili su ga ljudi koji najmanje 20 godina rade u policiji, a zapravo rade za mafiju. Njihova prava uloga je to što su decenijama krtice kriminalaca, prenoseći im informacije za novac, potkopavajući tako ne samo svoje kolege, nego i samu državu, naveo je naš sagovornik iz samog vrha MUP, koji je, zatim, izneo još šokantnije podatke o pozadini sinoćnjeg hapšenja.

Antonio Ahel/ATAImages
 

 

Prema njegovim navodima, nema sumnje da su mu smestili visokopozicionirani inspektori u Službi unutrašnje kontrole MUP Srbije koji su radili za zloglasni crnogorski “kavački klan” i njegovu ekspozituru predvođenu Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem.

Načelnik novosadske policije prikupio je dokaze o funkionerima SUK da su godinama bili na platnom spisku “kavačkog klana” i da su se na račun saradnje sa ovom kriminalnom grupom, ali i nekim prethodnim grupama, bukvalno obogatili.

Takođe navodi i da je Malešić dokumentovao njihovo učešće u najmanje jednoj otmici, kao i organizaciji trovanja vođe “škaljarskog klana” Jovice Vukotića u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Dobijali su, kaže, gomilu para od “kavčana” da unište “škaljarski klan”.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike