Optuženi u slučaju "Havana" upro prstom u Dijanu: "Sumnjamo da ona stoji iza ubistva advokata Ognjanovića i mog prijatelja Popa"!

08.04.2022

11:55

0

Autor: 24sedam

Đorić i Kostić su optuženi da su u kazinu "Havana" pretukli dvojicu, terajući ih da priznaju dug od 110.000 evra, presuda 21. aprila

Optuženi u slučaju "Havana" upro prstom u Dijanu: "Sumnjamo da ona stoji iza ubistva advokata Ognjanovića i mog prijatelja Popa"!
hrkalovic havana slucaj - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Tanjug/Miloš Milivojević

Ponovljeno uđenje bivšem žandarmu Vojislavu Kostiću i njegovom prijatelju Daliboru Đoriću za iznudu i nanošenje teških telesnih povreda u slučaju u javnosti poznatom kao "Havana", okončano je danas završnim rečima u Višem sudu u Beogradu , a presuda će biti izrečena 21. aprila.

U svojoj završnoj reči Kostić je uperio prst u nekada visoku i uticajnu funkcionerku MUP-a Dijanu Hrkalović navodeći da ona stoji iza ovog postupka protiv njih:

24sedam/Katarina Mihajlović
Dijana Hrkalović

- Sumnjamo da ona stoji i iz ubistava advokata Miše Ognjanovića i mog prijatelja Vladimira Popovića.

Zamenik tužioca Branislav Ilić kazao je da se tokom ponovljenog postupka ništa činjenično nije promenilo i zatražio od suda da obojicu optuženih proglasi krivim i osudi na po pet godina zatvora.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

 

Đorić i Kostić su optuženi da su 29. decembra 2016. godine u kazinu "Havana" pretukli Miroslava Rilaka i Zorana Topalovića terajući ih da priznaju dug Đoriću od 110.000 evra, pri čemu je Rilak teško povređen.

Đorićev branilac Saša Milovanović tražio je da njegov klijent bude oslobođen, jer optužba nije dokazana:

Foto: Wikipedia
Ubijeni advokat Miša Ognjanović

-  I sudu jasno da se Rilaku i Topaloviću ne može verovati. Policijski službenici su slušali neke ljudi i međiu njima Vladimira Popovića i Vojislava Kostića i sličajno ukačili da se dogodio incident i sukob u kazinu na Slaviji. Odlučili su da je to povoljan momenat da uđu u neku vrstu odnosa sa Vladimirom Popovićem. Rilak nije otišao u SBPOK i podneo prijavu, već su ga neki policijski službenici vrbovali i iskoristili i određenim metodama privoleli da podnese tu krivičnu prijavu protiv Popovića, Đorića i Kostića. Topalović je bio prisluškivan i onda mu je zaprećeno da će se držati navedene priče i biti oštećeni ili u suprotnom osumnjičeni.

Vladimir Popović Pop Facebook
Ubijeni Vladimir Popović Pop

Milovanović je rekao da 110.000 evra deluje bombastično, ali je to u pitanju 100 telefona:

- Radili su sa telefonima, nisu platili, nekoliko puta oko toga su se sastajali i pregovarali i na kraju se desio incident. Da je neko hteo nekoga da ucenjuje ne bi se sastajali pet puta. U tom kazinu je bilo 50 ljudi, kamere, bila je svađa i došlo je do incidenta. Rilak je zadobio povrede, ali  mu ih nije naneo Đorić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike