Pao devetnaesti član Luciferove grupe: Dilovali drogu na poznatim splavovima, usko sarađivali sa Belivukom!

29.03.2022

19:25

0

Među uhapšenima je i maloletnik

Pao devetnaesti član Luciferove grupe: Dilovali drogu na poznatim splavovima, usko sarađivali sa Belivukom!
karaburma hapsenje velja nevolja klan mup (9) - Copyright Printscreen/MUP

Devetnaesti član organizovane kriminalne grupe, koja je dilovala drogu na dva poznata beogradska splava i u jednom klubu, uhapšen je večeras, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Podsećamo, u jutrošnjoj akciji policije, uhapšeno je 14 pripadnika organizovane kriminalne grupe, među kojima i maloletnik, a koji su usko sarađivali sa Belivukovim klanom.

Na 22 lokacije pronađeno je  oko 6,5 kilograma kokaina, oko 13 kilograma marihuane, 4,5 litara najverovatnije amfetaminskog ulja, više komada vatrenog oružija i municije, više putničkih motoronih vozila i novac u vrednosti oko 2.500.000 dinara.

Kod poslednjeg uhapšenog M.V. pronađeno je oko 5,5 kilograma opojne droge kokain i oko 4,5 litara amfetaminskog ulja. Takođe, pronađen i jedan ručni mikser, kuhinjska vaga i mašina za vakumiranje.

Pored njega, jutros su uhapšeni L. M. zvani Lucifer, osumnjičen da je organizator ove kriminalne grupe, kao i V. O., B. M., L. M., P. V., L. O., S. M., M. T., S. S., A. K., L. G., U. B., M. P., A. K. i jedna maloletna osoba, dok se N. F., A. V. i V. N. već nalaze u pritvoru.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je srpska policija i ovom akcijom pokazala da ispunjava data obećanja i da neće dozvoliti da se u Srbiji ikada više razvije kriminalna grupa kakva je bila kriminalna grupa Belivuk-Miljković.

- Ispunjavamo dato obećanje, razbićemo svaku kriminalnu grupu i sve repove koje je iza sebe ostavio ovaj ozloglašeni klan. Svaki kriminalac je pod našim budnim okom i svaki će biti na meti srpske policije, uhapšen i procesuiran. Naši gradovi i ulice nisu i nikada neće biti sigurno mesto za njihove prljave poslove i zločine. Jasno ćemo im uvek staviti do znanja da su u našoj zemlji nepoželjni - istakao je ministar policije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: MUP

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike