Pripremno ročište Belivukovoj grupi u aprilu: Odbijeni svi zahtevi Veljkovih advokata!

17.03.2022

09:47

0

Optužnica ih tereti za pet ubistava, dok se za još dva trenutno vodi istraga

Pripremno ročište Belivukovoj grupi u aprilu: Odbijeni svi zahtevi Veljkovih advokata!
sudnica belivuk 24sedam goran sivački 22 - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Pripremno ročište organizovanoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zakazano je za 26. april, pošto su odbijeni svi zahtevi odbrane za izuzeće sudija i tužilaca.

Planirano je da se ročište, koje će biti zatvoreno za javnost održi i 27. i 28. aprila, potvrđeno je Tanjugu.

Prošle sedmice ročište je bilo odloženo zbog zahteva Belivukove i Miljkovićeve odbrane za izuzeće predsednika veća sudije Vinke Berahe Nikićević, predsenika Višeg suda Aleksandra Stepanovića, tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića i dvojice postupajućih tužilaca Saše Ivanića i Zorana Babića. Svi ti zahtevi su odbijeni ili odbačeni.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Belivuka i Miljkovića da su pod paravanom navijačke grupe "Principi" organizovali grupu za otmice i ubistva pripadnika suparničkih klanova. Njih dvojica se smatraju važnim članovima kriminalnog "kavačkog klana" koji je u ratu sa "škaljarskim".

Jednu od žrtava, Milana Ljepoju, člana grupe Pink Panter, poznate po spektakularnim pljačkama nakita u svetu, ubili su smatrajući da je umešan u organizaciju atentata na Radoja Zvicera u Ukrajini.

Do ključnih dokaza protiv Belivukove grupe se došlo kroz međunarodnu pravnu pomoć. Uspešno su skinuti sa servera Skaja međusobni razgovori okrivljenih i fotografije žrtva, koje su javnosti prvo pokazali predsednik države Vučić i ministar policije Aleksandar Vulin.

Kako je tužilaštvo navelo, žrtve su prevarom namamljene, mučene i ubijene u beogradskom naselju Ritopek. Njihova tele su komadana i takva snimljena da bi se fotografije poslale suparničkom klanu, mlevena u mesarskom mlinu, i potom bacana u obližnji Dunav.

Optužnica ih tereti za pet ubistava, dok se za još dva trenutno vodi istraga u Srbiji, dok ih crnogorsko tužilaštvo terete za još tri likvidacije u Danilovgradu.

Belivukova kriminalna grupa pohapšena je februara 2021. godine. Na optužnici se, pored njega i Miljkovića, nalazi još tridesetak osoba, od kojih su četvorica za Tužilaštvom sklopila sporazum o priznanju krivice, kako bi izbegli doživotnu robiju, a za uzvrat su isprčali sve što znaju o ubistvima u kojima su i sami učestvovali.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike