Belivuk i Miljković konačno ušli u sudnicu: Suđenje kasnilo više od tri sata! Policija proveravala da neko nije poneo oružje! (FOTO/VIDEO)

08.03.2022

17:01

0

Oni su sa više od dva sata zakašnjenja dovedeni iz Okružnog zatvora

Belivuk i Miljković konačno ušli u sudnicu: Suđenje kasnilo više od tri sata! Policija proveravala da neko nije poneo oružje! (FOTO/VIDEO)
žandarmerija specijalni sud Goran Sivački (5) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Početak suđenja decenije kasni dva sata, a pretpostavlja se da je razlog u bezbednosnoj proceni.

Kako javljaju reporteri 24sedam sa lica mesta, policija je sa psima proveravala zgradu suda za skrivenim oružjem ili eksplozivom.

Vođe klana, Veljko Belivuk i Marko Miljković, prebačeni su iz Okružnog zatvora u Specijalni sud takođe sa dva sata zakašnjenja.

Oni i 23 člana klana, prebačeni su pod jakom policijskim snagama u pet marica.

Zgradu suda čuvaju naouružani specijalci, a novinarima nije dozvoljen ulaz.

Osim pritvorenih, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a četvroica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, od kojih su dvojica dobila status - svedoka okrivljenih.

Izjašnjavanje o krivici

Na ovom ročištu koje je zakazano i za četvrtak i petak, optuženi će se kratko izjasniti o krivici, odnosno da li proznaju ili negiraju krivična dela za koja se terete, a potom će tužilaštvo i odbrana predlagati svoje dokaze koji će se izvoditi tokom suđenja.

24sedam/Goran Sivački
 

Nakon što se okonča pripremno ročište sud će zakazati glavni pretres (suđenje) koje će biti javno, a optuženi će moći detaljno da izlože svoje odbrane.

Kako javljaju naši reporteri, svakog člana grupe unutar suda čuvaju po dvojica čuvara, da ne bi između sebe mogli da komuniciraju, a suđenje kasni jer su u sud dovedeni i psi tragači kako bi se obavio pretres.

Kako saznajemo sa lica mesta, advokati još uvek nemaju informaciju zbog čega ne počinje suđenje.

Iako je početak suđenja bio zakazan za 14.30  kasnilo se više od tri sata zbog pretresa. Advokati i optuženi, konačno su ušli u sudnicu tek oko 17.40 sati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike