Dovedeni Belivuk i njegovi "Principi" u Specijalni sud: Žandarmerija dugim cevima čuva ulaz! (FOTO/VIDEO)

08.03.2022

12:27

0

Novinarima ulaz u zgradu bio zabranjen

Dovedeni Belivuk i njegovi "Principi" u Specijalni sud: Žandarmerija dugim cevima čuva ulaz! (FOTO/VIDEO)
asasas - Copyright 24sedam

U Specijalnom sudu u Beogradu treba da počne pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Prema rečima novinara redakcije 24sedam koji se nalaze ispred zgrade Specijalnog suda, mere opreza su na visokom nivou.

Ulaz u zgradu čuvaju naoružani specijalci, a novinarima ulazak nije dozvoljen.

Izjašnjavanje o krivici

Na ovom ročištu koje je zakazano i za četvrtak i petak optuženi će se kratko izjasniti o krivici, odnosno da li proznaju ili negiraju krivična dela za koja se terete, a potom će tužilaštvo i odbrana predlagati svoje dokaze koji će se izvoditi tokom suđenja.

Nakon što se okonča pripremno ročište sud će zakazati glavni pretres (suđenje) koji će biti javan, a optuženi će moći detaljno da izlože svoje odbrane.

MN Press Youtube/Printscreen 24sedam
 

Na današnje ročište Belivuk, Mikljović i ostali optuženi biće dovedeni iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu pod jakim merama obezbeđenja.


Pored njih dvojice, još dvadeset trojici optuženih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe u januaru je sud produžio pritvor za 60 dana.

Osim pritvorenih, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a četvorica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, od kojih su dvojica dobila status svedoka okrivljenih.

Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević zaključili su sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od 15 i 14 godina zatvora svedoče protiv ove grupe o teškim ubistvima i drugim krivičnim delima koja je počinila.

Hrvatin i Spasojević su prema ovim sporazumima dobili status svedoka okrivljenih, a pomenute kazne od 15 i 14 godina zatvora će im biti izrečene na kraju kompletnog suđenja ovoj grupi, ukoliko ispune obaveze iz sporazuma i svedoče protiv klana Belivuk-Miljković, potvrđeno je Tanjugu.

Podsetimo vas na to da je danas u istoj zgradi bilo zakazano suđenje Darku Šariću.

Darko Šarić je i danas bio u Specijalnom sudu gde je nastavljeno drugostepeno suđenje pred Apelacijom u vezi s trgovinom narkoticima.

Danas su saslušani svedoci saradnici Nebojša Joksović i Draško Vuković.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike