Iskoristili ga za drogu vrednu 250.000 evra, pa ga brutalno ubili: Mihajlović prva žrtva Belivukovog klana?

05.02.2022

13:55

0

Posle otmice su mladića prebacili u kuću smrti u Ritopeku

Iskoristili ga za drogu vrednu 250.000 evra, pa ga brutalno ubili: Mihajlović prva žrtva Belivukovog klana?
belivuk-velja klan mihajlovic - Copyright 24sedam/Mup

Veljko Belivuk i Marko Miljković iskoristili su Gorana Mihajlovića (22), koga su držali otetog, da dođu do droge vrednosti od skoro 250.000 evra, a onda su ga mučki ubili.

Preko zaštićene aplikacije "Skaj" i Goranovog telefona Novosti su došle do saznanja da je Belivukov klan, navodno u prva dva dana 2019. godine, došao do nekoliko desetina kilograma raznih narkotika po štekovima, odnosno na više adresa u Beogradu, koje su mladićevi saradnici ostavili. Jedno od mesta za primopredaju kokaina bio je i parking poznatog novobeogradskog šoping-centra.

Kada su pokupili narkotike od pet-šest snabdevača, sa kojima je Mihajlović bio na vezi, prema nezvaničnim rezultatima istrage, brutalno su ga ubili.

- Posle otmice su ga prebacili u kuću smrti u Ritopeku - navodi sagovornik, blizak istrazi i dodaje:

- Daljim rasvetljavanjem njegove otmice došlo se do operativnih informacija da je tamo i ubijen, a da je potom telo prebačeno na jednu lokaciju u podnožju Fruške gore. Pominje se vikendica u ataru mesta Surduk, koja je u neposrednoj blizini ovog vojvođanskog nacionalnog parka.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu o ovom zločinu, a, za sada, osumnjičeni su Belivuk, Miljković, Vlade Draganić, Miloš Budimir i Nikola Spasojević. U toku je prikupljanje još dokaznog materijala. Novi svedok-okrivljeni, kao što su objavile "Novosti", doprineo je da se rasvetle i nove likvidacije ove kriminalne grupe.

- Nestanak Mihajlovića prijavljen je sedam dana kasnije. Tokom analize njegove komunikacije, ali i na osnovu dokaza prikupljenih preko "Skaja", uhapšeno je nekoliko jakih dilera. To se sve dešavalo dok je trajalo operativno prikupljanje informacija o Mihajlovićevom nestanku. Utvrđeno je sa kim je poslednji put bio u kontaktu, a niko nije ni slutio da nisu sa njim na vezi, nego sa Belivukom i Miljkovićem - istakao je izovor.

Ubistvo ovog mladića je jedno od prvih za koje se sumnjiči ova kriminalna grupa iz Beograda, odnosno vođe Belivuk i Miljković. Prethodno su oslobođeni za likvidaciju karatiste Vlastimira Miloševića januara 2017. godine zbog nedostatka dokaza. Sumnja se da su posle toga promenili "metod" i žrtve prvo kidnapovali, a potom odvodili u kuću smrti u Ritopek, gde su ih ubijali.

- Postoje operativni podaci da su posle Mihajlovića, za koga postoje indicije da je otrovan u tom vikend-naselju, na identičan način ubili i Miljkovićevog kuma Mirka Kojića Koju, investitora sa Zvezdare - ističe naš sagovornik. - Kojiću se trag gubi nedugo posle Mihajlovićevog ubistva. Prikupljaju se informacije o vrsti otrova kojim su usmrćena obojica. Posle toga su, prema navodima iz optužnice, žrtve mnogo surovije mučili i likvidirali. Davili su ih i klali, a delove tela mleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa.

U ovom trenutku Belivukova i Miljkovićeva kriminalna grupa je, prema rezultatima iz istrage, delovala po uputstvima i instrukcijama čelnika "kavačkog klana" iz Kotora, pre svih Radoja Zvicera. Optuženi su za pet ubistva - Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana LJepoje, a za još toliko se vodi istraga. Za likvidacije Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića osumnjičeni su u Srbiji, a u Crnoj Gori za ubistva Damira Hodžića, Adisa Spahića i Mileta Radulovića, zvanog Kapetan.

Saradnici mu verovali

Interesantna je činjenica do koje je došla policija tokom istrage nestanka i ubistva Gorana Mihajlovića. Bilo je prosto neverovatno da nekoliko vrlo opreznih beogradskih dilera "nasedne" i proda mu "robu" vrednu više od 200.000 evra, samo na osnovu poziva, odnosno poruke.

- Ljudi su mu verovali - objašnjava naš sagovornik.

- On je u tim nekim kriminalnim poslovima važio za fer-plej igrača. Nikome nije ostao dužan i uvek je sve plaćao. Pomagao je svima. Ta njegova osobina ga je na kraju i koštala života - dodaje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike