Nova zaplena u Crnoj Gori? U pošiljci banana pronađeno više stotina kilograma kokaina (FOTO)

12.01.2022

17:26

0

Iz Specijalnog državnog tužilaštva, Uprave policije i kompanije "Voli" za sada se nisu oglašavali

Nova zaplena u Crnoj Gori? U pošiljci banana pronađeno više stotina kilograma kokaina (FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Više stotina kilograma kokaina zaplenjeno je u magacinu kompanije "Voli", nadomak Podgorice.

Skupoceni beli prah radnici su pronašli u paketu sa bananama, a potom obavestili policiju, prenose podgoričke Vijesti.

Slučajem rukovodi Specijalno državno tužilaštvo. Prema trenutnim saznanjima, za sada niko nije uhapšen.

Mediji u Crnoj Gori , tvrde da je reč o kontrolisanoj isporuci, odnosno da su istražitelji imali podatak da stiže tovar sa drogom.

 

 

Iz Specijalnog državnog tužilaštva, Uprave policije i kompanije "Voli" za sada se nisu oglašavali.

Informaciju o pronađenom kokainu, medijima je uz fotografije dostavila Prava Crna Gora pozivajući institucije da hitno reaguju.

Ovo je druga velika zaplena kokaina u poslednjih pet meseci u Crnoj Gori. U avgustu je u Zeti kod Podgorice zaplenjeno 1,4 tone kokaina.

 Najveća praćena zaplena kokaina u ovom delu Evrope, dogodila se 26. avgusta kada je policija u magacinu firme u zetskom selu Mojanovići među bananama pronašla 1.400 kilograma kokaina.

Nakon što su tri kontejnera ovog voća poslata iz Ekvadora brodom, po porudžbini Marine Krstović ćerke Budimira Krstovića, poznatijeg kao Buda Banana, za njihovu firmu “San Francisko”, tokom transporta ili pretovara među naručenu roba je ubačena droga.

Po pristizanju u Luku Bar roba je prošla carinu, a onda je jedan tovar u kom se, kako je utvrđeno, nalazilo samo voće poslat u Srbiju, a druga dva su kamionima odvezena u hangar firme koja je u Budovom vlasništvu.

Budimir Krstović je, kako se navodi u spisima predmeta, tokom jula i avgusta 2021. godine, u Ekvadoru neovlašćeno radi prodaje nabavio, a potom i neovlašćeno radi dalje prodaje držao u svom magacinu u Mojanovićima, u blizini Podgorice 1.400 kg kokaina.

Ćerka biznismena koji je inače banane uvozio i u Srbiju i kojoj su prvoj stavljene lisice na ruke, kako navode, poslom poručivanja, nabavke, kontrole transporta, carinjenja, a potom i uskladištenjem poručene robe bavi od ranije, ukazuje na osnovanu sumnju da je ona imala potpunu kontrolu nad tovarom, pa po sudu iz toga proizilazi da je znala šta je skriveno u bananama.

Oboje su tvrdili da nemaju veze sa zaplenjenom drogom. Prvo su pušteni da se brane sa slobode, ali su ipak vraćeni u pritvor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike