Od klanice u Ritopeku do kuće strave u Somboru: Put koji smo svi zajedno prešli!

31.12.2021

19:15

0

Godinu za nama obeležilo nekoliko slučajeva koji su uznemirili javnost i šokirali građane

Od klanice u Ritopeku do kuće strave u Somboru: Put koji smo svi zajedno prešli!
Retrospektiva - Copyright Facebook/Goran Džonić ATAImages/Antonio Ahel /Dragan Gojić Pixabay

Godinu za nama obeležilo je nekoliko slučajeva koji su uznemirili javnost i šokirali građane. Svi pamtimo Veljka Belivuka, njegove vojnike i njihovu klanicu u Ritopeku, kao i svirepo ubistvo tročlane porodice Đokić kod Aleksinca. Sećamo se Dijane Hrkalović, Miroslava Mike Aleksića i mnogih drugih uhapšenih, a brojali smo i mrtve mlade ljude u stravičnim saobraćajnim nesrećama... Kraj godine obeležila je užasna porodična tragedija u Somboru.

Veljko Belivuk i klanica u Ritopeku
24sedam/Katarina Mihajlović
 

Prvi je bio pad klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, 4 .februara ove godine u 5 sati ujutru više od 300 policajaca izvelo je akciju kodnog naziva "Otimač" u kojoj je razbijena kriminalna grupa Belivuk - Miljković.

Kasnije je otkrivena klanica u Ritopeku ili štek kuća u kome su se izvodille masovne likvidacije, žrtve su tamo ubijane i raskomadane, posle čega su samlevene u mašini za mlevenje mesa i zatim bačene u Dunav. U telefonima su im nađene fotografije mučenja i sečenja takođe i prepiske o njihovim operacijama.

24sedam/Goran Sivački MUP printscreen
 

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihovog  kriminalnog kriminalnog klana optuženo je za pet ubistava, otmice, silovanje, nedozvoljeno držanje oružja i droge. Pored toga, oni su osumnjičeni za još najmanje toliko ub

Ubistvo porodice Đokić
24sedam/Goran Sivački
 

Porodica Đokić iz Aleksinca - vlasnik menjačnice Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25) nestali su u noći između 26. i 27. septembra. Njihov zapaljen automobil nađen je 2. oktobra u ataru sela Tešica, a posle par sati, desetak kilometara dalje, u ataru sela Moravac otkrivena su i njihova spaljena tela u plitkoj jami pokrivena daskama i lišćem. 

Troje Đokića sahranjeno je 7. oktobra na mesnom groblju u Žitkovcu, a sahrani je prisustvovao i Goranov brat od tetke, kasnije osumnjičeni Goran Džonić. Penzionisani vatrogasac Džonić i njegovi sinovi Stefan (34), pripadnik Vojske Srbije i Milan (31), takođe vatrogasac, uhapšeni su 21. oktobra ove godine. Dan kasnije iza rešetaka su smeštena i braća Kostadin (39) i Konstantin (38) Milošević poznata kao braća Jojke. Konstantin je promenio ime u Aleksandar.

Facebook/Milan Džonić/Stefan Džonić/Goran Džonić
 

Džonić se sumnjiči da je brata od tetke i njegovu porodicu usmrtio hicima iz pištolja u atalu sela Moravac gde ih je namamio pričom da mu je potrebna pomoć jer mu se pokvario auto. Uloga njegovih sinova, kao i braće Jojke, zvanično nije poznata budući da se zna da su za noć kad su Đokići likvidirani imali alibi. U voćnjaku pored Stefanove kuće nađen je deo novca opljačkanog od Đokića, a ostatak u kući Gorana Džonića.

Foto: 24sedam/Facebook/Printscreen
 

Ovaj monstruozni zločin koji je uznemirio Srbiju u fazi je istrage. Saslušani su svi osumnjičeni, kao i svedoci. Čeka se da stigne nalaz neuropsihijatrijskog veštačenja iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu kome je bio podvrgnut Goran Džonić, koji je u istrazi sve vreme menjao iskaze. Prvo je za zločin optužio svoje sinove, pa braću Jojke, a potom i još jednu osobu za kojom se traga.

Miroslav Mika Aleksić i silovanja
24sedam/J.J.
 

Glumice Milene Radulović i Ive linčić šokirale su svet pozorišne i filmske industrije, kao i roditelje čija su deca bila polaznici škole za glumu "Stvar srca", optužbama da ih je silovao čuveni reditelj i učitelj glume Miroslav Mika Aleksić. On je uhapšen 16. januara i u pritvoru je bio do 16. septembra kad je prebačen u kućni pritvor sa nanogicom. 

Prema optužnici, Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju, što znači da su ponovljena više puta nad ukupno sedam polaznica njegove škole glume.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Aleksiću je počelo suđenje u Višem sudu u Beogradu i on u Palatu pravde dolazi braneći se sa slobode.

Posle slučaja Mike Aleksića, glumačku scenu potresla je izjava Danijele Štajnfeld koja je optužila svog dugogodišnjeg prijatelja i kolegu Branislava Lečića. On, međutim, nije procesuiran, jer su optužbe Štajnfeldove odbačene.

Dijana Hrkalović
24sedam/ Goran Sivački
 

Mesecima se spekulisalo da li će bivša državna sekretaka u MUP Srbije Dijana Hrkalović biti uhapšena zbog sumnje, da je sarađivala sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka i nezakonito se bavila prisluškivanjem, a to se i dogodilo 15. oktobra ove godine.

Ona je prvobitno uhapšena zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića Bagzija, da ne dostavi blagovremeno izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića - slučaj poznat kao "ubistvo na šinama", za koje je Belivuk bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen.

Tužilaštvo je za bivšu državnu sekretarku zatražilo pet godina zatvora zbog trgovine uticajem, ali je izvesno da će optužnica, u svetlu novih dokaza, uskoro biti proširena. Sve navode krivične prijave Hrkalovićeva je negirala na saslušanju u tužilaštvu. Ona se tereti za dva krivična dela trgovina uticajem, a Milenković i Milorad Šušnjić, inače bivši načelnik novosadske policije, za krivično delo zloupotreba službenog položaja. 

Ilustracija/Pixabay/24sedam
 

Dijana Hrkalović nezvanično se povezuje sa velikim brojem likvidacija, nezakonitim prisluškivanjem, kao i saradnju sa "kavačkim klanom", ali ona za to nije optužena. Vukosav Jović, otac inspektora Dejana Jovića, pred kojim je Hrkalović divljala i uklanjala dokaze, tvrdi da njegov sin nije umro od korone već da je ubijen.

Bivša državna sekretarka puštena je iz pritvora 10. decembra posle podizanja optužnog predloga, ali je ponovo uhapšena 24. decembra i to pred samo bekstvo koje je pripremala. Očekuje se suđenje po optužnici, ali i proširenje istrage protiv nje.

Saobraćajne nesreće kod Novog Pazara i Šapca
Printscreen/Facebook printscreen/Instagram/192.rs
 

Mladići, Amel Ibrahimović, Mithat Hamidović, Amar Ujkanović i Senad Đerlek, od kojih najstariji ima samo 23 godine, nastradali su 26. decembra u 21.45 na Ibarskoj magistrali na putu Novi Pazar - Ribariće. Kako se pretpostavlja, do sudara je najverovatnije došlo zbog neprilagođene brzine i klizavog kolovoza i u njemu su učestvovala tri vozila. U istoj nesreći povređena je i tročlana porodica iz drugog autombila i to vozač, njegova trudna supruga i njihov troipogodišnji sin.

Četvorica mladića nastradala su kada je vozilo marke “golf 4”, kraljevačke registracije, počelo preticanje i direktno se sudarilo sa “pasatom” i "ford mondeom”, koji su se kretali iz suprotnog pravca. Svi poginuli bili su u "golfu". 

Printscreen/instagram/usamezukorlic
 

Teška saobraćajna nesreća ostavila je u neverici celo Valjevo, kad je samo dva dana posle nesreće kod Novog Pazara troje mladih poginulo na putu ka Šapcu u selu Draginje u opštini Koceljeva.

"Pežo 307" koji je vozio Nemanja A. (20) iz Osečine kretao se putem iz pravca Šapca prema Valjevu i na pravom delu puta izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u kolovoznu traku u suprotnom smeru, kojom se u tom trenutku kretao kamion.

Printscreen / Instagram 192
 

U direktnom sudaru vozač je poginuo, kao i njegov suvozač devojka Irena M. (20) iz Valjeva i njihov prijatelj Ognjen P. (21). Irena je u krilu držala psa koji je takođe nastradao.

Dani žalosti za ovim mladima bili su proglašeni u novom Pazaru i Valjevu, ali za njima je tugovala čitava Srbija.

Porodična tragedija u Somboru
24sedam/M.S.
 

Ceo Sombor zanemeo je od šoka, bola i tuge posle porodične tragedije u kojoj je 29. decembra Zdravko Goranović (59) zaklao suprugu Mirjanu (55) i ubio njihove ćerke Anastasiju (19) i Anabelu (15), pa zapalio kuću i obesio se na tavanu. 

Stravičan zločin dogodio se u kući u Ulici Sime Šolaje broj 13. Zdravko Goranović izašao je iz zatvora samo pet dana ranije gde je boravio zbog nasilja u porodici. Iako je imao zabranu prilaska, on nikako nije ostavljao na miru svoju bivšu suprugu i ćerke i nastavio je da ih maltretira sve do kobnog dana. 

24sedam/M.S.
 

Komšije su pričale da je čak imao i drugu ženu sa kojom je živeo, ali je uhodio Mirjanu i dalje. Za ubijenu ženu i ćerke svi su imali samo reči hvale, dok su za Zdravka tvrdili da je oduvek problematičan. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike