Belivuk se uselio u zgradu u kojoj je 2016. snimljena čuvena scena sa Milošem Bikovićem: Velja Nevolja i "Južni vetar"!

28.12.2021

22:29

0

U jednoj sceni u filmu vođa kriminalne grupe mladiću naživo kopa oči, u drugoj se vidi obešeno nago telo, celo u podlivima

Belivuk se uselio u zgradu u kojoj je 2016. snimljena čuvena scena sa Milošem Bikovićem: Velja Nevolja i "Južni vetar"!
Printscreen / Google Street View

Čuvena scena iz prvog dela filma "Južni vetar", u kojoj glavni lik Petar Maraš, koga igra Miloš Biković, beži od policije, snimljena je u luksuznom kompleksu na Zvezdari u Beogradu u kom stan ima i Veljko Belivuk, vođa jedne od najmonstruoznijih kriminalnih grupa u regionu, optužen za više surovih ubistava.

U uspešnom i nagrađivanom ostvarenju reditelja Miloša Avramovića, koje je prikazano 2018. godine, vidi se kako glavni junak, kriminalac Maraš, go do pojasa i bos, beži niz stepenište dok mu specijalci iz dugih cevi pucaju u noge, nakon čega izlazi na Ulicu Živka Davidovića, izbacuje jednu ženu iz automobila, seda u njega i beži dok u pozadini ostaje velelepna zgrada. Ova scena snimljena je 2016. godine i, prema rečima našeg izvora, Veljko Belivuk najverovatnije u to vreme nije živeo na toj adresi.

Autor je, izgleda, uspeo da predvidi neke stvari koji će se tek desiti kao i kreatori čuvenog serijala "Simpsonovi".

- Stepenište i zgrada koja se vidi u pojedinim kadrovima u filmu je zgrada u kojoj je stan kasnije kupio Veljko Belivuk, ali i više pripadnika njegovog klana. On je 4. februara uhapšen upravo u tom stanu, a početkom decembra tu je privedena i njegova supruga Bojana - objašnjava izvor.

Belivuk je upravo tu služio i zatvorsku kaznu od godinu dana zbog napada na Miloša Vazuru. Kaznu je služio od maja 2018. Inače, radi se o velikom stambeno-poslovnom kompleksu, koji, kako je to navedeno na sajtu za nekretnine, funkcioniše kao mali grad sa svim pogodnostima neophodnim za savremeni život.

Printscreen / Google Street View
 

Mnogi su primetili da je neverovatna slučajnost da je jedan od najgledanijih domaćih krimi-filmova kao jednu od lokacija za snimanje imao ulicu i kompleks u kom je kasnije uhapšen i vođa surove krimi-grupe.

- Tema srpskog blokbastera je kriminal, a u prvom delu filma viđene su i scene ubistava. Tako u jednoj sceni vođa kriminalne grupe, koga je glumio pokojni Nebojša Glogovac, mladiću naživo kopa oči, i to na dečjem rođendanu. U drugoj se vidi obešeno nago telo, celo u podlivima, što ukazuje na to da je pre smrti mučen - kaže sagovornik i dodaje da je Belivuk zločine za koje se tereti optužnicom počinio čak četiri godine pošto su ove scene snimljene.

Reditelj Miloš Avramović juče je za Kurir objasnio "da je za izbor lokacija gde se scene snimaju zadužena cela kreativna ekipa, sa scenografom i skautom lokacija na čelu, koji daju predloge".

- Prvi put u životu čujem za to, pojma nemam gde je živeo Veljko Belivuk, ne znam kakve to ima veze s filmom, i koja je poenta takvih besmislenih pitanja - naveo je Avramović.

Bonus video

MUP Srbije

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti