Hrkalovićeva uhapšena pred samo bekstvo! Čula da je Elez progovorio, pa se uplašila, a sa ovim ubistvima može da je poveže!

27.12.2021

20:35

0

Elez se, posle nagodbe sa srpskim tužilaštvom, obavezao da će ispričati sve što zna o vezama sa Dijanom i njenim ljudima u MUP-u

Hrkalovićeva uhapšena pred samo bekstvo! Čula da je Elez progovorio, pa se uplašila, a sa ovim ubistvima može da je poveže!
Printscreen/YouTube/FTV/KTV

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a, spremala se da pobegne iz Srbije, a uhapšena je u poslednjem trenutku pred bekstvo. Sud joj je i odredio ponovo pritvor upravo zbog toga što postoji opasnost da bi mogla da pobegne. Na bekstvo se, navodno, odlučila kad je saznala da je Darko Elez, jedan od glavnih likvidatora "kavačkog klana", počeo da priča o njenoj ulozi u zataškavanju, pa čak i naručivanju nekih ubistava.

Elez se, posle nagodbe sa srpskim tužilaštvom, obavezao da će ispričati sve što zna o vezama sa Dijanom i njenim ljudima u MUP-u. U početku je otkrivao uglavnom sitnije stvari, ali je konačno odlučio je da sarađuje u potpunosti. 

On je otkrio gde je zakopano telo plaćenog ubice Slaviše Bilinca Bilija, koji je osumnjičen za ubistvo predsednika Fudbalskog kluba Bežanija Gorana Mijatovića Mite 2006. godine.

Kad se saznalo da je Elez voljan da sarađuje sa srpskim istražiteljima, spekulisalo se da će pričati o Veljku Belivuku i njegovom klanu. To je za 24sedam odmah demantovao njegov advokat i rekao da on o tim ubistvima i "klanici" u Ritopeku ne zna ništa, a sa Belivukom nikad u životu ni kafu nije popio. 

Kasnije se ispostavilo da Elez može da govori o ulozi Dijane Hrkalović u pojedinim zločinima i da je on ključni svedok protiv nje. 

Sklanjala prijave protiv "kavčana"

Posle puštanja iz pritvora, kako saznajemo, ona je bila svesna toga da je Elez najopasniji svedok koji odlično zna kako je funkcionisala njena mreža koja je obuhvatala i vrh MUP-a. Ona je gotovo poludela kad je saznala da se njen bliski saradnik nagodio. Posebno je zanimljiva njihova veza sa bivšim načelnikom novosadske policije Miloradom Šušnjićem, koji je takođe na optužnici.

Printscreen/YouTube/FTV
 

 

Posle krivične prijave koju je izvesni Želimir Kreštalica 1. decembra 2017. podneo protiv Eleza, da podsetimo, Dijana je naredila Šušnjiću da "kavačkog" likvidatora stavi na mere i tako onemogućila druge policijske uprave da ga prisluškuju. Istovremeno su sklanjali krivične prijave protiv Eleza i nekolicine "kavčana".

Uhapšena na Voždovcu

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su Dijanu Hrkalović u blizini zgrade u kojoj stanuje na Voždovcu. Ona je navodno privedena kad je izlazila iz palačinkarnice. Hrkalovićeva je nešto manje od dva meseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, pa je puštena, ali posle dve nedelje ponovo je uhapšena.

Dok je Elez bio na merama dogodila su se dva ubistva u Novom Sadu sa kojima se povezuje: 24. novembra 2017. sa sedam metaka izrešetan je Marko Markuš, a dve godine kasnije skoro na isti način ubijen je biznismen Dragan Amidžić Amidža.

Zbog toga se veruje da je Dijana bila logistička podrška Elezu, ali i Veljku Belivuku. Ona je prvobitno uhapšena zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića Bagzija da ne dostavi blagovremeno izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića - slučaj poznat kao "ubistvo na šinama", za koje je Belivuk bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen.

Sve negirala u Tužilaštvu

Tužilaštvo je za bivšu državnu sekretarku zatražilo pet godina zatvora zbog trgovine uticajem, ali je izvesno da će optužnica, u svetlu novih dokaza, uskoro biti proširena. Sve navode krivične prijave Hrkalovićeva je negirala na saslušanju u Tužilaštvu. Ona se tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković i Šupnjić za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Foto: Ataimages/ Antonio Ahel
 

 

Dijana Hrkalović, posle Elezovog svedočenja, kako tvrde oni koji sebe smatraju upućenim, mogla bi da odgovara i za formiranje mafijaško-policijske hobotnice u MUP-u, za logističku podršku i zaštitu Velji Nevolji i "kavačkom klanu", ali i za umešanost u ubistvo Miše Ognjanovića, Galeta Miloradovića, Vladimira Popovića Popa, Nenada Milića Bosketa, kao i pokušaj ubistva cijanidom "škaljarca" Jovice Vukotića u Centralnom zatvoru.

Posebno je interesantno da su i Popović i Milić, kao i advokat Dragoslav Miša Ognjanović, ali i Dragoslav Miloradović, kum Luke Bojovića, bili praćeni uoči likvidacije. Svi su, tačnije rečeno, bili na merama policije. To znači da su ubijeni naočigled policajaca, kojima je neko dao zadatak da ih drže na oku.

Ključni će biti iskazi upravo onih koji su naložili njihovo praćenje, a neki su već voljni da progovore o tome ko im je naredio da prisluškuju. Za sada, svi dokazi vode ka Dijani Hrkalović, a iskaz Darka Eleza mogao bi sve da rasvetli i dovede do krivične prijave protiv nje.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi