Suđenje Dijani Hrkalović krajem januara? Tereti se za trgovinu uticajem

26.12.2021

12:54

0

Dejan Milenković i Milorad Šušnjić optuženi za zloupotrebu službenog položaja

Suđenje Dijani Hrkalović krajem januara? Tereti se za trgovinu uticajem
dijana hrkalović - Copyright Dijana Hrkalović

Glavni pretres u slučaju bivše državne sekretarke MUP Srbije Dijane Hrkalović mogao bi da počne već krajem januara.

Dijani Hrkalović, da podsetimo, u petak uveče smeštena je u pritvor beogradskog Centralnog zatvora samo dve nedelje pošto joj je posle podizanja optužnog predloga on ukinut i dozvoljeno joj  da se brani sa slobode.

Tužilaštvo za organizovani kriminal 10, decembra kad je sudu podnelo optužnicu protiv nje tražilo je da joj se produži pritvor u kome je bila nešto manje od dva meseca zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla da utiče na saučesnike, ali Specijalni sud to nije prihvatio. Presudno da se Hrkalović ponovo nađe iza rešetaka bila je žalba TOK, koju je prihvatila Apelacija, bila je činjenica da se pritvor traži i zbog opasnosti od bekstva.

U Specijalnom sudu uskoro će biti određeno veće koje će voditi postupak protiv nje, ali i Dejana Milenkovića Bagzija, nekadašnjeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije i Milorada Šušnjića, bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad.

Bivšoj državnoj sekretarki MUP Srbije na teret se stavlja krivično delo trgovine uticajem, dok su Milenković i Šušnjić optuženi za zloupotrebu službenog položaja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike