Ako ste danas zaboravili ključeve, izgubili mobilni ili ste žrtva gluvih telefona, kriv je retrogradni Merkur

03.04.2024

13:20

0

Autor: V. I.

Dvaput meri, jednom seci, mantra je da se preživi ovaj turbulentni peroid

Ako ste danas zaboravili ključeve, izgubili mobilni ili ste žrtva gluvih telefona, kriv je retrogradni Merkur
Copyright Freepik

Kada Merkur, planeta komunikacije, uđe u svoju retrogradnu fazu, kao sad, mnogi od nas mogu osetiti njen uticaj na svakodnevne aktivnosti, posebno kad je retrokradan u znaku Ovna. Ovaj period može doneti izazove u komunikaciji, tehnologiji i putovanjima, ali i prilike za razmišljanje i rešavanje nedovršenih poslova. Evo kako se to manifestuje i nekoliko saveta za navigaciju kroz ove turbulentne vode.

Manifestacije retrogradnog Merkura

Komunikacija puna nesporazuma: Možda ćete primetiti da poruke često dolaze sa zakašnjenjem ili da su informacije koje primate nepotpune ili pogrešno interpretirane. Gluvi telefoni postaju uobičajena pojava, pa je ključno ne uzimati sve za gotovo.

Tehnološki problemi su češći: Od kvara na uređajima do problema sa kupovinom novih tehnoloških proizvoda, retrogradni Merkur izgleda voli da se poigra sa našom zavisnošću od tehnologije.

Povratak na stare probleme i zadatke: Ovo je vreme kada se stari dugovi, nezavršeni poslovi i zaboravljene obaveze vraćaju u fokus, nudeći priliku za njihovo rešavanje.

Zaboravnost i pogubljenost: Ako ovih dana stalno nešto zaturate, zaboravljate ili gubite, a inače to nije slučaj, slobodno okrivite retroradni Merkur za to.

Freepik
 

Saveti za retrogradni Merkur u Ovnu

Dupla provera je imperativ: Pre slanja poruka ili važnih dokumenata, proverite dva, pa čak i puta. Pazite kome šaljete informacije i uvek imajte rezervni plan.

Izbegavajte kupovinu nove tehnike i važne ugovore: Ako možete, odložite kupovinu novih uređaja ili potpisivanje značajnih ugovora do kraja retrogradnog perioda. Ako morate potpisati, čitajte pažljivo, posebno sitna slova.

Iskoristite vreme za refleksiju: Retrogradni Merkur je idealan za unutrašnju introspekciju, meditaciju i preispitivanje starih planova i ciljeva.

Završite staro, pre nego što krenete u novo: Dovršite započete projekte i iskoristite ovaj period da vratite ili zatražite nazad pozajmljene stvari.

Humor kao spas: Situacije puna nesporazuma i zastoja mogu biti frustrirajuće, ali održavanje smisla za humor može pomoći da se lakše prebrode.

Freepik
 

Kako se prilagoditi

Organizacija i strpljenje: Biti organizovaniji nego inače i imati strpljenja može umanjiti frustracije.

Pozitivan pristup: Zadržite pozitivan stav prema izazovima i smatrajte ih prilikama za učenje i rast.

Bez brzopletosti: Usporite, ne žurite i dajte sebi dovoljno vremena za sve aktivnosti.

Retrogradni Merkur donosi period refleksije, preispitivanja i popravke. Uprkos izazovima, prilika je to za rast, razumevanje i prilagođavanje. Prihvatanjem ovih saveta, možemo naučiti kako da bolje upravljamo energijom retrogradnog Merkura i iskoristimo je na najproduktivniji način.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike