Nadolazeći retrogradni Merkur u Ovnu donosi haos i mogući kolaps, evo koga će najteže pogoditi

26.03.2024

13:20

0

Autor: K. B.

Očekuje nas povećana doza frustracije ili nestrpljenja usled izazova u komunikaciji i odlaganja ciljeva

Nadolazeći retrogradni Merkur u Ovnu donosi haos i mogući kolaps, evo koga će najteže pogoditi
Copyright Freepik

Merkur, planeta zadužena za komunikaciju i analitičko mišljenje, započinje svoje retrogradno kretanje kroz znak Ovna 2. aprila, utičući na sve znakove Zodijaka. Njegov retrogradni ciklus u Ovnu može značajno uticati na naše komunikacijske veštine, procese razmišljanja i rutinske aktivnosti.

Kao simbol mentalne obrade, komunikacije, obrazovanja i planiranja, Merkur u svojoj retrogradnoj fazi kroz Ovna stvara dinamičnu i izazovnu atmosferu. Ovan, vatreni znak poznat po svojoj energičnosti, spontanosti i sklonosti avanturama, kada se spoji s retrogradnim Merkurom, može prouzrokovati neočekivane promene u našem načinu razmišljanja i komunikaciji. Ova kombinacija može izazvati impulsivne odluke, brzoplete akcije i nedostatak strpljenja.

Pexels
 

Period retrogradnog Merkura često donosi odstupanja od planova. Moguća je zamućenost u komunikaciji ili sklonost nesporazumima, stoga je bitno obratiti pažnju na to kako izražavamo svoje ideje i kako se povezujemo s drugima. Takođe, može se pojaviti veći nivo frustracije ili nestrpljivosti zbog komunikacijskih izazova ili odlaganja u realizaciji ciljeva.

Retrogradni Merkur u Ovnu može takođe podsticati na duboko samopreispitivanje i introspekciju. Ovo razdoblje može biti prilika za reevaluaciju naših ambicija, želja i načina komunikacije sa svetom oko nas, otkrivajući nove perspektive ili inspiracije koje nas motivišu da preduzmemo akciju nakon što Merkur nastavi direktno kretanje.

Freepik
 

Važno je imati na umu da retrogradni Merkur ne predstavlja nužno negativno vreme, već period za pauziranje i priliku za lični rast i transformaciju. Iskoristimo ovaj period kao vreme za refleksiju i planiranje, kako bismo maksimalno iskoristili njegov potencijal za lični razvoj i napredak.

Retrogradni Merkur posebno će izazovno uticati na Ovnove, Jarčeve, Rakove i Vage.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike