Urednik foto-rubrike 24sedam dobio prestižnu nagradu UNS: Hvala žiriju i mojoj redakciji, nadam se novim reportažama!(FOTO)

21.12.2021

13:31

0

Iz UNS-a su naveli da je utisak žirija da se, uprkos velikom broju pristiglih predloga, izdvojila samo priča Gorana Sivačkog

Urednik foto-rubrike 24sedam dobio prestižnu nagradu UNS:  Hvala žiriju i mojoj redakciji, nadam se novim reportažama!(FOTO)
Goran Sivački (5) - Copyright 24sedam/Danilo Krša

Urednik foto-rubrike portala 24sedam Goran Sivački dobio je ovogodišnju nagradu Udruženja novinara Srbije „Laza Kostić“ za reportažu "U olupini Bigza". 

Iz UNS-a su naveli da je utisak žirija da se, uprkos velikom broju pristiglih predloga, izdvojila samo priča Gorana Sivačkog, koji je kombinacijom slike i reči zabeležio poslednje trenutke beogradske alternativne kulturne scene smeštene poslednjih 20 godina u prostorijama Bigza.

Sivački se zahvalio svim članovima žirija koji su glasali za njegovu reportažu, ali i redakciji 24sedam.rs.

- Čestitam 140. godina Udruženja novinara Srbije i zahvalan sam članovima žirija koji su u velikoj konkurenciji baš meni dodelili nagradu za reportažu i koji su prepoznali da kroz fotografiju može da se ispriča priča u ovom najzahtevnijoj novinarskoj formi. Nadam se da će i u budućnosti moja redakcija portala 24sedam stvoriti priliku da objavljujem ovakve i slične reportaže - rekao je Sivački.

Članovi žirija za dodelu nagrade „Laza Kostić“ su Olivera Milošević (predsednik), Jovanka Stanojević, Branko Žujović, Stevan Kostić i Marko Đurica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike