"Najgore mi je kad pacijenta kojeg ostavim, ujutru ne zateknem": Da li će doktori iz crvene zone dobiti beneficirani staž?

10.11.2021

21:20

0

Ova inicijativa pokrenuta je od strane Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, a podržao ju je i predsednik Srbije

"Najgore mi je kad pacijenta kojeg ostavim, ujutru ne zateknem": Da li će doktori iz crvene zone dobiti beneficirani staž?
bolnica AP11060611397 - Copyright AP Photo/Gero Breloer

Lekari koji rade u crvenim zonama više od godinu i po dana mogli bi da da dobiju beneficirani radni staž za taj period, kako je Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata pokrenula inicijativu koju su podržali i nadležni.

Miloš Vićentijević je kao medicinski tehničar čak tri puta bio u crvenoj zoni. Prvi momenat je bio verovatno i najteži jer se susretao sa konfuzijom, strahom, pacijentima u vrlo lošem stanju koje se menja iz minuta u minut.

- Bilo mi je kao na traci, a najgore mi je kada pacijenta koga je danas ostavim u krevetu, sutradan ne zateknem tu - naveo je on.

Ranka Savić, predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata objasnila je da bi zdravstveni radnik iz kovid režima za godinu dana rada dobio 18 meseci radnog staža. Inicijativa, koja je pokrenuta prošle godine, a nedavno treći put obnovljena, mogla bi da postane stvarnost i posle izjave Aleksandra Vučića, predsednika Srbije.

- Da ti ljudi dobiju neku vrstu dodatne podrške ili beneficiranog staža. Jer su nas oni zadužili najviše, a rizikovali su svoje živote svojevremeno - obrazložio je predsednik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike