„On je samo dete“: Manastir Dečani podelio apel za pomoć malenom Urošu sa Kosmeta

03.11.2021

15:56

0

Kako poručuju iz humanitarne organizacije "Prijatelji Dečana", Priča o Urošu je tek počela

„On je samo dete“: Manastir Dečani podelio apel za pomoć malenom Urošu sa Kosmeta
Uroš Petrović amicididecani - Copyright amicididecani.it

Manastir Visoki Dečani podelio je na društvenim mrežama apel za pomoć porodici Petrović sa Kosova i Metohije za lečenje njihovog najmlađeg sina Uroša. 

Osnovna novčana sredstva za Urošev odlazak sa roditeljima u Italiju, za prijem u bolnicu, smeštaj i dijagnostiku, obezbedila je humanitarna organizacija Prijatelji Dečana (Amici di Decani), kao i lekari u Italiji, prijatelji manastira.

 

 

Aleksandar (35) iz Gnjilana i Dragana (30) imaju i dvoje starije dece, Danicu (10) i Davida (6). Aleksandar je bolničar i sa porodicom živi u roditeljskoj kući, od plate koja sa dežurstvom ne prelazi 400 evra mesečno.

Prošle godine obradovali su se činjenici da je Dragana trudna. Međutim, oko šestog meseca trudnoće izgubila je čulo ukusa i mirisa, zbog čega je posumnjala na koronu. U osmom mesecu trudnoće, ultrazvuk je pokazao abnormalnosti u fetusu. Tog 30. novembra 2020. godine, porodicu je obradovalo rođenje malog, plavokosog i nasmejanog Uroša, ali je ubrzo postalo jasno da ima zdravstvenih problema i u Beogradu mu je dijagnostikovana mikrocefalija, mala lobanja, od koje nema leka.

„On je samo dete“, uzdiše Dragana kojoj je sada primarni cilj borba za razvoj malog Uroša.

Na inicijativu humanih ljudi, koji vole porodicu Petrović i manastira Dečani, za koje je Aleksandar radio u prošlosti, humanitarna organizacija "Prijatelji Dečana" odlučila je da organizuje dolazak porodice Petrović u dečiju bolnicu "Vitore Buci" u Milanu, gde se o malenom Urošu i njegovim roditeljima sa ljubavlju brinu pedijatar Dario Dililo, i dečiji neurolog Stefania Bova.

Ukoliko imate mogućnosti da pomognete porodici Petrović u borbi za zdraviji život njihovog najmlađeg sina, možete sredstva uplatiti na račun Uroševog oca Aleksandra: 205-9001025758659-37 dinarski, 9031028254410 devizni u Komercijalnoj banci, 1150171204000146 u kosovskoj Pro credit banci ili organizaciji "Prijatelji Dečana" (Amici di Decani) Iban: IT47X0503422300000000011623 uz naznaku za malog Uroša (Piccolo Uroš). 

Kako poručuju iz ove humanitarne organizacije - Priča o Urošu je tek počela.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike