Korona presek: Virus ne posustaje, raste broj preminulih

29.10.2021

13:07

0

Najnovije informacije u vezi s kovidom 19 u našoj zemlji

Korona presek: Virus ne posustaje, raste broj preminulih
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Prema najnovijim podacima, na koronavirus je pozitivno 6.217 osoba, od 22.574 testiranih. Na respiratorima se trenutno nalazi 277 pacijenata, dok su preminule 65 osobe.

Juče je na koronavirus testirano 23.473 građana, a bilo je  6.697 novozaraženih, respiratoru se nalazilo 275 pacijenata, dok su preminule 63 osobe.

U Srbiji je i dalje veliki broj obolelih, ali poslednjih dana brojke ipak padaju.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je dobra stvar da poslednjih dana brojke u gradovima polako padaju i to nakon što su uvedene i nove mere.

Ipak, lekari nisu optimistični. 

Prof. dr Predrag Stevanović, načelnik Klinike za reanimaciju i anesteziologiju KBC "Dr Dragiša Mišović" navodi da se još ne vidi kraj ni ovom talasu ni ovoj epidemiji i da su nam lekari na ivici izdržljivosti.

Među obolelima je u poslednje vreme više dece sa teškom kliničkom slikom.

Na dečijoj Univerzitetskoj klinici "Tiršova" trenutno se nalazi troje dece sa teškom kliničkom slikom zbog korona virusa a trenutno stanje dve bebe koje se nalaze na mehaničkoj ventilaciji je i dalje kritično.

Ono što stručnjaci i dalje ističu kao najvažniju meru je vakcincija, a danas je i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio da za ukidanje svih mera potrebno vakcinisati oko milion ljudi.

Naveo je da je do juče u Beogradu drugom dozom vakcinisano više od 800.000 ljudi, odnosno 56 odsto, dok je prvu dozu primilo njih 60,25 odsto.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike