Hladna jutra i sunčani dani uz košavu olujne jačine: Evo kakvo nas vreme očekuje u zadnjoj nedelji oktobra

25.10.2021

04:35

0

Autor: I. P.

U Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju nas očekuje košava

Hladna jutra i sunčani dani uz košavu olujne jačine: Evo kakvo nas vreme očekuje u zadnjoj nedelji oktobra
pobednik (3) - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

U Srbiji nas očekuje hladno jutro, mestimično sa maglom i slabim mrazem, a u toku dana sunčano sa najvišom dnevnom temperaturom do 17 stepeni.

Na istoku i jugoistoku Srbije očekuje se magla ili niska oblačnost u prepodnevnim časovima, saopštio je RHMZ.

Duvaće slab i umeren, u košavskom području jak, jugoistočni vetar, a na planinama i na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od -3 do 4 , a najviša od 13 do 17 stepeni.

U Beogradu će jutro biti hladno, u pojedinim delovima grada slab mraz. U toku dana sunčano i vetrovito. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar. Najniza temperatura od -1 do 4, najviša oko 16 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, tokom većine dana očekuje nas pretežno sunčano vreme uz prolaznu umerenu oblačnost u sredu i za dane vikenda.

Jutarnje temperature će biti u manjem porastu, a dnevne će se zadržati u granicama proseka za poslednju dekadu oktobra. Jutarnja magla biće lokalizovana na kotline zapadne i južne Srbije, dok će u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvati košava, koja ce na jugu Banata imati i udare olujne jačine. Košava ce u sredu i cetvrtak oslabiti, a zatim ponovo početi da duva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike