Patrijarh Porfirije poslao snažnu poruku narodima u regionu: Što želimo njima neka bude i nama (FOTO)

24.10.2021

07:54 >> 07:57

0

Autor: I. P.

Ne možemo pristati ni na to da bilo ko dovodi u pitanje ono što mi jesmo, naš identitet, duhovni i nacionalni

Patrijarh Porfirije poslao snažnu poruku narodima u regionu: Što želimo njima neka bude i nama (FOTO)
patrijarh porfirije milosevac tv HRAM (1) - Copyright Printscreen/HRAM TV

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je da pravoslavni srpski narod ne može da pristane na to da bilo ko dovodi u pitanje njegov duhovni i nacionalni identitet.

Patrijarh Porfirije je naveo da sve što pravoslavni srpski narod želi muslimanima Bošnjacima i katolicima Hrvatima treba i sebi da poželi.

- Ako ikom želimo zlo neka bude nama. Ako želimo zlo Muslimanima Bošnjacima, neka bude nama. Ako želimo zlo katolicima Hrvatima neka bude nama. Što želimo njima neka bude i nama - napisao je patrijarh Porfirije na "Instagramu".

Ali, naveo je srpski patrijarh, ne možemo pristati ni na to da bilo ko dovodi u pitanje ono što mi jesmo, naš identitet, duhovni i nacionalni.

- Tek kad znamo ko smo, prepoznajemo ko je i bilo ko drugi. Tek tada ćemo moći da delimo svoje sa takozvanim tuđim i od njih da primamo ono što nam pružaju i tako bogatimo jedni druge, napisao je patrijarh srpski.

 

 

Patrijarh Porfirije završio je juče dvodnevnu posetu Eparhiji banjalučkoj, prvu otkako je izabran na mesto poglavara Srpske pravoslavne crkve.

 

U manastiru Miloševac kod Prijedora juče održana Sveta arhijerejska liturgija, koju je služio patrijarh Porfirije zajedno sa episkopom banjalučkim Jefremom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike