Najnoviji korona presek: Za dan obolelo 5.077 osoba, preminula još 53 pacijenta

17.10.2021

12:58

0

Autor: I. P.

Najažurnije informacije u vezi sa kovidom 19 u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Za dan obolelo 5.077 osoba, preminula još 53 pacijenta
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

U Srbiji su u poslednja 24 sata potvrđena 5.077 nov slučaj koronavirusa od  testiranih 15.437 uzoraka.

Od posledica koronavirusa preminulo je još 53 osoba.

Na respiratorima širom Srbije nalazi se 275 pacijenata obolelih od korona virusa.

Tokom jučerašnjeg dana, na virus je bilo pozitivno 6.051 osoba od 19.482 testiranih, dok se na respiratorima nalazilo 278 pacijenata, a preminulo je 56 osoba.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je treću dozu vakcine na Beogradskom sajmu u Hali 7 i tom prilikom istakla sledeće:

- Mi ćemo imati sastanak kriznog štaba tokom ove nedelje. Danas ću imati konsultacije sa medicinskim delom, da vidimo da li je potrebno bilo šta dodatno da uradimo. Mene ne zabrinjava posebno broj ljudi u bolnicama, jer to nama vakcina drži pod kontrolom, istakla je premijerka i dodala:

-  To je velika sreća. Ali opet medicinski radnici koji rade u kovid sistemu su užasno umorni. Broj preminulih užasno zabrinjava i to je teško videti svaki dan kad dobijamo presek. Svaki dan se plašim da vidim taj broj. Ljudi, moramo da shvatimo da umiru nevakcinisani. Toliko je lako spasiti te živote.

Brnabić je najavila rigoroznije kontrole propisanih mera.

- Maske u zatvorenim prostorima moraju da se nose, u javnom prevozu, tržnom centru, restoranima. Od petka ćemo imati nultu toleranciju za to. Kovid redari su tu da obezbede da svi poštuju mere, poručila je Brnabić.

- Mi nismo odustali od kovid propusnica. U petak sam se čula sa poverenikom da vidimo šta možemo, a šta ne smemo, da bismo obezbedili što manju zloupotebu. Ukoluko odlučimo da uvedemo kovid propusnicu, vi ne možete nigde ući sa samo jednom dozom vakcine. Zato je dobro da to sad odmah uradite, da ne biste morali da čekate da dobijete kovid propusnicu. Muka je velika jer treba da nađete najbolji recept da ovo pobedimo, da sačuvate ljudske živote, poručila je premijerka.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike