U Kraljevu i Nišu dramatična situacija: Redovi ispred kovid ambulanti (VIDEO)

24.11.2020

19:23 >> 18:57

0

Nervozni građani čekaju dugo, ne mogu da sede napolju u šatorima, a u Kraljevu pozitivni na koronu i oni koji to nisu idu na isti rendgen aparat

U Kraljevu i Nišu dramatična situacija: Redovi ispred kovid ambulanti (VIDEO)
Copyright Printscreen/RTKV

Sve je više pacijenata koji, zbog respiratornih simptoma, hrle u kraljevačku kovid ambulantu. Gužve su velike, a strpljenja malo.

Kako nam je rekao izvor kraljevačke Opšte bolnice, redovi nisu ispred te ustanove, već ispred kovid ambulante u Domu zdravlja.

Prema nezvaničnim informacijama, ljudi negoduju jer je za sve pozitivne na koronavirus i one kojima ta infekcija još nije dokazana namenjen samo jedan rendgen aparat.

Situacija postaje sve teža jer pacijenti iz Vrnjačke Banje i Raške, takođe, dolaze na pregled u kraljevačku kovid ambulantu. Kada tome dodamo i da mnogi ne mogu da sede napolju u šatoru, jer je hladno, ovakve situacije su bile neminovne.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku je 198 pacijenata, na respiratorima je 14 teških bolesnika.

Više od 1.500 pregleda u tri kovid ambulante u Nišu, skoro 500 pacijenata javilo se prvi put

Dom zdravlja u Nišu od nedelje ima tri kovid ambulante, a prema poslednjem izveštaju juče je bilo ukupno 1.566 pregleda, a više od četvrtine pacijenata prvi put se javilo sa simtomima kovida, njih 424, dok su ostali bili na kontroli. Iz Doma zdravlja navode da je u kovid ambulanti Medicine rada bilo još 217 pregleda radnika pod sumnjom da imaju virus, pišu Južne vesti.

U kovid ambulante u Duvaništu, Čairu i centralnom objektu čiji suturen je u nedelju otvoren, kako navode iz Doma zdravlja, 424 građana javilo se prvi put lekarima sa simtomima kovida, a 1.142 njih je bilo na kontrolnom pregledu.

Od 189 testiranih PCR metodom 66 je bilo pozitivno, a uradili su 344 antigenskih testova od kojih je 136 imalo pozitivan nalaz.

U Infektivnu kliniku upućeno je 29 pacijenata zbog teže kliničke slike.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike