"Imaju pravo da tuku koga hoće": Zastrašujuć odgovor roditelja devojčica nasilnica iz Male Krsne

27.09.2021

15:07

0

Autor: M. P.

Trinaestogodišnja devojčica se fizički oporavlja nakon vršnjačkog nasilja, ali je napad na nju ostavio psihičke posledice

"Imaju pravo da tuku koga hoće": Zastrašujuć odgovor roditelja devojčica nasilnica iz Male Krsne
Copyright Ilustracija/Profimedia

Trinaestogodišnja devojčica iz Male Krsne, koja je doživela vršnjačko nasilje zbog "ružnih šiški" se prema rečima majke fizički oporavlja, ali psihički se oseća loše.

Podsećamo vas sve se dogodilo 16. septembra nakon škole. Nasilnice su devojčicu prvo provocirale, a zatim su je, iako je ona pokušala da pobegne, jurile, polivale sokom i toliko fizički maltretirale da su uspele da joj iščaše vilicu. Sve iz razloga što im se nisu dopale njene šiške. 

Iako se dete polako fizički oporavlja, razvilo je traumu.

- Ćerka je fizički bolje. Pomalo jede na slamčicu, a pomalo žvaće, trudi se. Ali, psihički je jako loše. Ima košmare. Svašta mi priča - započinje majka Slavica D.

Ona je opet krenula u školu, ali Slavica ističe da to nije nimalo lako.

- U školu ide sa strahom. Priča mi kako se plaši da je ne presretnu i ne izbodu nožem negde gde niko ne vidi. Plaši se da je ne ubiju, da će da je tuku opet, a da ona neće moći da pobegne. Ovo je sve jako teško. Ja je dovozim i odvozim iz škole, a devojčice koje su je napale i dalje ne idu u školu - priča majka Slavica.

Imaju pravo da tuku koga hoće

Slavica je nakon napada na njenu ćerku otišla kod roditelja devojčica da pita zbog čega su to uradile, a odgovor koji je dobila, verovatno bi zaprepastio mnoge.

- Jedna od devojčica je bila tu i počela je da mi se unosi u facu, dok su majke rekle kako njihove ćerke imaju pravo da tuku koga hoće - objašnjava Slavica.

- Juče je otac jedne od devojčica stao ispred traktora mog supruga i počeo da ga snima. Provocirao ga je, ali je moj suprug je ostao hladne glave. Posle smo išli u policiju da to prijavimo, ali rekli su nam da snimanje nije zabranjeno. Da li su posle ipak išli da ga opomenu, to ne znamo - dodaje ona.

Nije jedina?

Njena ćerka je, priča, sitnija devojčica, povučena i tiha. Nežna je i osetljiva, pa je sve što je doživela zaista velika trauma za nju. Ipak, tvrdi Slavica, ona nije jedina žrtva nasilne dece u školi.

- U naselju ima divne dece, lepo vaspitane, dobre. Ali, ima i jedna grupa problematičnih đaka koji se bave iznudom novca u školi, psihičkim i verbalnim maltretiranjem - ističe Slavica.

Inače, direktorka je odgovorila da škola ima nultu toleranciju na nasilje i da je veoma ozbiljno shvatila ovaj slučaj koji se dogodio.

- Preduzimamo sve aktivnosti kako bismo pružili adekvatnu pomoć i podršku i učenicama i njihovim roditeljima, iako se incident desio van škole - navela je Slađana Ćirković, direktorka OŠ"Đura Jakšić" u Maloj Krsni, prenosi Kurir.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike