Rodila dete, pa završila na intenzivnoj u Nišu: Porodilji staroj 23 godine naglo se pogoršalo stanje

24.09.2021

08:19

0

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić izjavio je danas da je u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovano 165 kovid pacijenata, među kojima su i četiri trudnice i porodilje.

Rodila dete, pa završila na intenzivnoj u Nišu: Porodilji staroj 23 godine naglo se pogoršalo stanje
Copyright ATA Images/Pixabay

"Jedna od njih, koja ima samo 23 godine, nalazi se u intenzivnoj nezi nakon porođaja carskim rezom i primer je kako može naglo da se pogorša stanje", rekao je za RTS Perišić.

Naveo je da se ona u devetom mesecu inficirala koronavirusom, da je stanje bilo stabilno, ali da se odjednom pogoršalo i da je odlučeno da bude urađen carski rez.

Perišić je naveo da se rodila zdrava devojčica teška 3,400 kilograma.

- Majku smo morali odmah da vratimo u šok-sobu, jer joj je saturacija u roku od 15 minuta sa 90 pala na 70 procenata. Ona je sada takođe dobro i ide lagano ka oporavku - rekao je Perišsić.

Ukazao je da upravo zato što ima sve više kovid pacijenata koji zahtevaju bolničko lečenje ne mogu da se rade operacije punim kapacitetom, kao i da se odlažu sve operacije koje nisu hitne.

Perišić je naglasio da će Klinički centar u Nišu zbrinuti sve hitne pacijente, a da će biti odložene operacije koje mogu da budu odložene a da pritom ne bude ugrožen život pacijenta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike